Inför V86 onsdag 10 februari: Kinky Boost ser ut att bli stor favorit

96

Inför V86 onsdag 10 februari: Kinky Boost ser ut att bli stor favorit

Kinky Boost ser ut att bli stor favorit på V86® i sitt genrep inför V75® nästa vecka.
– Jag kan inte säga emot spelarna. Hästen presterar när han är fräsch och då brukar han inte ha problem att vinna loppen. Det är klart att jag är optimist, säger tränaren Jimmy Nilsson.

Solvallaamatören Jimmy Nilsson jobbar som drifttekniker på Karolinska Institutet i Solna och på fritiden tränar han travhästar.
– Jag håller till på Söderby Gård i Märsta, berättar 45-åringen.
På träningslistan finns tre hästar:
Femårige hingsten Kinky Boots, stallets stjärna som vunnit tio av 17 lopp och tjänat 432 000 kronor.
Treåriga One Night Only, en Maharajah-dotter som debuterade med en andraplats 27 januari.
Tvååriga Satine Rose, ostartad dotter till Maharajah.
På gården finns även två fölston.

Skolkade för att hinna till travskolan
Jimmy Nilsson kommer från Arvika i Värmland och utan travrötter hittade han hästarna via travskolan på Färjestad när den introducerades när han var 17.
– Jag fick skolka från skolan för att det skulle funka att ta tåget till Karlstad och sedan promenera till travbanan, sedan fick jag praktik hos min rektor Rune Thuresson, berättar Jimmy Nilsson.

Båda starthästarna till start på Solvalla
På onsdagen startar Jimmy Nilsson båda sina starthästar på Solvalla.
– Att båda startar en V86-dag är förstås jättekul och de är inga statister någon av dem. Mest spännande är nog ändå märren.
One Night Only startar i lopp 1 utanför V86.
– Hon tar stormsteg framåt. Jag tränar sällan i heat utan kör mycket grund. I debuten travade hon 1.18 med 1.12,5 sista 500. Hon ser dunderfin ut nu.
Hur ser du på chansen?
– Det är svårt att veta hur hon kan öppna med spår 4 i volten och sedan är det svårt att bedöma motståndet. Men att hon är bättre nu än i debuten, det jag kan garantera.

Genomkörare inför V75®
I V86-2 ser Kinky Boots ut att bli stor favorit.
– Jag kan inte säga emot spelarna. Hästen presterar när han är fräsch och då brukar han inte ha problem att vinna loppen. Tanken är att han ska ut på V75 på Mantorp den 20:e. Det har varit planerat i flera månader och han behöver en genomkörare nu tio dagar före.
Hur viktigt är detta loppet?
– Han kommer att köras för seger och han känns jättelöpsugen. Jag gissar att kusken sänder fram omgående, säger Jimmy Nilsson.
Kinky Boots har lottats till spår 4 i volten tillsammans med kusken Carl Johan Jepson, ett startspår som är ganska snävt och vissa hästar kan ha problem med.
– Spår 4 är nog minsta bekymret, han är väldigt stabil och bättre i voltstart än i autostart. Även om han är stor och har ett knivigt spår tror jag inte det är några problem att gå iväg i trav, sedan hoppas Calle sänder framåt. Claes Sjöström tar väl ledningen men han är medveten om Kinkys kapacitet, funderar Jimmy Nilsson.
Finns det inget som oroar?
– Hästen har en akilleshäl i sista sväng om man måste dra i högertömmen och styra ut i spåren när han är trött, då är det risk för galopp. Men nu hoppas jag han sitter på innerspåret.
Gör du några ändringar på honom?
– Troligtvis inte, han gick rakt vid segern på Färjestad senast. Det kan bli så att vi öppnar upp murphyn på högersidan.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 ÅBY: Henriksens derbyhopp blir svårstoppad
Nästa artikelTipsaren inför V86 onsdag 10 februari 2021

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.