Inför V75 ÅBY: Henriksens derbyhopp blir svårstoppad

190

Inför V75 ÅBY: Henriksens derbyhopp blir svårstoppad

Med två imponerande segrar bakom sig är det dags att prova i V75®.
På lördag kan Per Henriksens norska derbyhopp fälla avgörandet i V75 Champions på Åby.
– Det ska till en riktigt bra häst för att slå av honom, säger hemmatränaren.

I fjol tampades Broadway Sun (V75-7) i de norska årgångsloppen och han tog sig till final i Norskt Travkriterium. Men han fick inte till det fullt ut och efter nio starter utan seger skickades han i höstas till Sverige och Per Henriksen.
– Det var Geir Vegard Gundersen som skickade hästen till mig och han sa att det handlar om en riktigt bra häst som han inte fick ut det bästa av. Därför ville han att jag skulle prova att få till det och det ser det ut som att vi har lyckats med än så länge, säger Per Henriksen.
Det är svårt att säga något annat än att Per Henriksen så här långt har lyckats med den fyraårige talangen. En tredjeplats i Sverigedebuten har följts upp med två överlägsna segrar från ledningen.
– Han har varit överraskande bra. Jag visste att han var bra men så bra som han var vid första segern visste jag inte. Då fick vi lite koll på honom och han var riktigt bra senast också.
Att Broadway Sun har gjort samtliga starter i Sverige över 2 640 meter har sin förklaring.
– Han är anmäld till derbyt i Norge så jag ville testa honom på lång distans.
Ett test som knappast kunde ha gett bättre besked. Vid första segern dundrade hingsten runt på kilometertiden 1.13,6. Det är bara två tiondelar sämre än det norska derbyrekordet, och det gjorde han på vinterbana.
– Det bådar gott inför säsongen. Så nu startar vi på lördag och är han riktigt bra på nytt tränar vi nog i ett par månader innan vi kommer ut i igen och satsar på de stora fyraåringsloppen.

”Riktigt hög potential”
Per Henriksen har tränat otaliga klasshästar under sin långa och framgångsrika karriär i Nordamerika. 1986 vann han Hambletonian med Nuclear Cosmos och 1999 slog hans Oolong till i Hambletonian Oaks. Med andra ord har han lite att jämföra med när han ska värdera Broadway Suns potential.
– Jag vet förstås inte riktigt eftersom han aldrig har varit trött och jag har inte heller haft honom så länge, men det klart att han har riktigt hög potential. Vi får se när han kommer ut under sommaren hur bra han duger mot de absolut bästa fyraåringarna i Skandinavien, men han är både stark och snabb och har redan visat att han har stor kapacitet.

Tror på seger
Jorma Kontio har skött tömmarna bakom Broadway Sun vid segrarna och på lördag kan hästen hjälpa honom att ta hem prestigefyllda V75 Champions, där fjolårets segerrikaste V75-kuskar slåss om mästartiteln. Utöver att fördela miljonerna över V75-spelarna utgör V75-7 det sjätte och avgörande loppet i kuskmatchen. Att distansen den här gången är 2 140 meter tror inte en segerviss Per Henriksen är någon nackdel.
– Det är nog snarare en fördel. Han är ju så startsnabb och jag tror nog att det ska till en riktigt bra häst för att slå honom.
Du spikar honom i tränartipset Fem tippar V75…
– Jag tror inte att de slår honom. Om allt går rätt till tycker jag att han borde vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till ÅBY 13 februari 2021
Nästa artikelInför V86 onsdag 10 februari: Kinky Boost ser ut att bli stor favorit

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.