Inför V86 (onsdag): Multijackpot med världsstjärnan Ecurie D

105

Inför V86® Super Days (onsdag): Multijackpot med världsstjärnan Ecurie D

Europas mest omtalade travare.
Ecurie D. fick segerraden bruten då han mötte den äldre eliten för första gången i Hugo Åbergs Memorial i juli.
På onsdagen stöter fyraåringen på jämnåriga hästar igen på Solvalla och blir den stora attraktionen under V86-kvällen då multijackpoten ska växlas ut.

Solvalla och Åby kör V86 tillsammans på onsdagen.
Spelmässigt är det final i ”V86® Super Days” då en ensam vinnare med alla rätt blir minst 25 miljoner kronor rikare enligt prognoserna från ATG.
Sportsligt blev det en överraskande höjdare.
Solvalla bjuder inte på några av sina större rubriklopp under kvällen men får trots det finbesök av fyraårige Ecurie D. som spåtts kunna trava in i världseliten redan i år.
Solvalla ville se hästen i Elitloppet nu i maj men tränaren Frode Hamre valde en start i Fyraåringseliten samma dag i stället där hästen vann på 1.09,2 över 1 609 meter.
En segertid som faktiskt var sekunden snabbare än den i Elitloppet.
På onsdagen återvänder Frode Hamre till Stockholm med hästen för en start i V86-4 – ett lopp för fyraåringar med 100 000 kronor i förstapris.
Solvallas sportchef Anders Malmrot hade inte räknat med besöket.
– Nej, det var en överraskning. Vi hade ju mörk anmälan i det här loppet och det var roligt att se just den här dyka upp i listan. Ecurie D. gjorde ju ett jättelopp på Jägersro i den senaste starten. Det blev helt enkel en övermäktig uppgift med bakspår första gången mot eliten där det gick så pass långsamt i 500 meter mitt i loppet. Till råga på allt var Double Exposure överlägsen den dagen. Så det gick inte att vara bättre än fyra som loppet nu blev kört, säger sportchefen Anders Malmrot.

”Går inte att göra ett bättre lopp”
Efter elva segrar åkte alltså Ecurie D. på karriärens första förlust i Hugo Åbergs Memorial i slutet av juli. Tränaren Frode Hamre gladdes åt fjärdeplatsen och sättet hästen avslutade i tredjespår sista 800 meterna av loppet.
– Hästen levererade en enorm insats. Det går inte att göra ett bättre lopp än det Ecurie D. visade i dag, sade Hamre på stallbacken efter loppet.
I veckan åker den norske tränaren till Stockholm med en häst.
Stjärnan matchas för finalen av Europaderbyt på Vincennes i mitten av oktober och två lopp på Solvalla är inplanerade – onsdagens lopp och Solvallas uttagningar till Grand Prix de l.´U.E.T. som körs kriteriesöndagen 27 september.

Förväntan i luften
Ecurie D. lottades till ett sjundespår bakom bilen i V86-4 på onsdag. Björn Goop kör.
Motståndet är riktigt bra men Frode Hamres häst blir förstås jättefavorit.
Solvallas sportchef Anders Malmrot.
– Det blev ju ett kanonlopp men det är klart att man förväntar sig det lilla extra varje gång Ecurie D. startar. Den här hästen har en sådan hög lägstanivå och han levererar ju varje gång. Bakom favoriten utmanar två i första hand. Timo Nurmos 3 Brother Bill kom inte med i derbyt från ett tufft spår i sitt försök och 5 Belker blev det för tajt för Robert Bergh att få i ordning inför derbyt. Nu har Belker uttagningsloppet i kroppen och kommer att vara rejält framsatt tror jag. Men min vinnare på förhand är förstås Ecurie D! slutar Malmrot.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.