Inför V86: På väg mot drömgränsen

190

untdream

Tio miljoner kronor inkört under en säsong.
Peter Untersteiner har siktat mot egna drömgränsen i flera år.
Med tre månader kvar av 2012 är målet nära.
– Vi bör klara det, om det inte händer något speciellt, säger Halmstadtränaren.
2011 travade Peter Untersteiners hästar in 9 676 151 kronor och man missade målet på tio miljoner kronor lite snöpligt.
– Det gick inte då, men det var bara att kavla upp armarna och kämpa vidare, säger Peter Untersteiner.
I år har det rullat på för stallet och en imponerande bredd har sett till att med tre månader kvar av 2012 finns drömgränsen inom räckhåll.
Till och med 1 oktober har stallets hästar tjänat 8,5 miljoner kronor. Och med ett liknande utfall som i fjol, då hästarna sprang in 2,3 miljoner kronor det tre sista månaderna, kommer Peter Untersteiner nå sitt mål med marginal.
Vad säger du om 2012 så här långt?
– Det har varit ett stabilt resultat. Vi har rätt många hästar som hjälpt till och bredden har varit god. Det är viktigt att bredden går, även om man också vill ha de där topparna, säger Peter Untersteiner.
– Det är även viktigt att det stämmer i de större loppen där de stora pengarna finns, som när Mermaid Ås blev tvåa i Europaderbyt och tjänade nästan en miljon.

Tre till start på V86
I onsdagens V86-tävlingar går jakten mot tio miljoner kronor vidare och Peter Untersteiner tre hästar till start.
9 Perfect Power (V86-5) har inlett karriären starkt och bara missat pallen en gång då han var fyra. Hingsten inledde med två segrar och var i senaste starten tvåa i ett klass II-försök på V75. På nytt handlar det om ett klass II-försök.
– Det här är en plusvariant med både härlig teknik och rätt inställning. Han vinner när som helst. Lång distans gör ingenting utan kanske till och med är en liten fördel. Allting tyder på att han kommer att göra en bra insats, säger Peter Untersteiner.
6 Dean On Line (V86-6) galopperade senast på Åby.
– Han var för laddad, sedan efter galoppen var han väl bara så där när han gick med. Men det var lång distans senast och jag tror att kort är ett plus.
Hästen har gått barfota runt om i sina fem senaste starter. Vad har det gett för effekt?
– Jag tycker han hittat en liten kick barfota. Men det här är en skör häst som inte fått den utdelning i stort som jag önskat.
Blir det barfota igen?
– Ja.
Sist ut av Peter Untersteiners trio är 3 Jumble Ås (V86-8) som har haft ett bra år med bland annat en seger på V75 och så näst senast var hon fyra i Derbystoet.
– Hon har väl inte fått riktigt den utdelning som vi hoppats på i år, till exempel galopperade hon i kvalet till Stochampionatet i ledningen. Men emellanåt har hon visat att hon är en fin häst.
Vad tror du om onsdagens start?
– Hon kommer att gå ett bra lopp. Hon känns fin i träningen.
Vilken är bästa chansen?
– De är väl med lite i resonemanget alla tre, tycker jag. Vinner en är jag nöjd, men vem det i så fall blir vet jag inte.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet