Inför V86 – Petter Lundberg ska flytta söderut

208

Petter Lundberg ska flytta söderut

Petter Lundberg ska flytta söderut.
I helgen går flyttlasset från Boden till Eskilstuna men före dess ska han tävla en sista gång som hemmatränare på Bodentravet.
– Det har varit kul att vara tränare här uppe men det känns som man behöver se annat och jag har varit sugen länge, säger Petter Lundberg som har tre hästar i onsdagens V86.

I slutet av fjolåret valde Petter Lundberg att öppna en filial på Berga Gård utanför Eskilstuna. Tidigare sambon Sandra Eriksson har sedan dess skött ställningarna i söder. Petter Lundberg har pendlat ner när det behövts men har haft kvar sin bas i norr. Men nu blir det ombytta roller.
– Jag har alltid varit sugen på att fara till södra Sverige. Jag har haft sju till nio hästar nere i Eskilstuna sedan i vintras och nu flyttar jag ned permanent. Jag tar med mig några fler hästar så det blir totalt 13 eller 14 stycken till att börja med, berättar Bodentränaren och fortsätter:
– Samtidigt flyttar Sandra upp igen. Hon kommer ta hand om de sju hästar som kommer vara kvar i Boden en period.
Petter Lundberg, som är från Boden, har varit banan trogen sedan han drog igång sin professionella tränarkarriär 2004. Men nu byter han alltså licens till Sundbyholm, i och med helgens flytt till Eskilstuna. Ett beslut som han låter tillfreds med.
– Det känns mycket bra, det ska bli kul att prova och se vad man kan åstadkomma. Det är lite annorlunda förutsättningar där än här, närmare till fler travbanor till exempel.

Segerdefilering som avslut?
V86:s sommarturné stannar passande till i Boden på onsdag när Petter Lundberg gör sin sista tävlingsdag som hemmatränare. Några större funderingar på hur det känns har han dock inte haft.
– Jag har inte tänkt på det eller hur det kommer att kännas, jag har bara varit inställd på att fara söderut. Sedan kommer jag att återkomma till Boden så ofta jag kan med hästar och rent personligt eftersom jag har familjen här uppe, säger tränaren som hoppas få tacka för sig på bästa sätt.
– Det hade inte varit något som var trevligare än att vinna under sin sista tävlingsdag som hemmatränare. Det är svårt att vinna på V86 men jag har tre hyggliga chanser.

”Ett kanonläge”
Petter Lundberg tycker att hans hästar har likvärdiga chanser på onsdag och att alla tre är outsiders.
Don Draper (V86-2) har varit bra och vunnit två raka punkt 21-lopp. Nu är det hårdare motstånd och voltstart. Men han är kvick ut och brukar vara i kapp de rätt fort så 20 meter tillägg är ingen fara. Normalt sett ska han ha en vettig chans om han får rätt lopp. Han går som vanligt med skor.
Glenn Cashman (V86-6) har varit lite ojämn i prestationerna. Senast var han bökig, jag vet inte riktigt vad som hände. Han är kapabel och vi får hoppas att han går så optimalt som möjligt. Spår 4 är ett kanonläge och medeldistans är inga problem, han har vunnit över det några gånger. Förhoppningsvis går han barfota runt om, det beror på hur hovarna ser ut.
Mellby Ess (V86-7) är ganska startsnabb så vi borde kunna få en bra position från innerspåret. Jag tror att jag kör i ledningen om jag får den. Den finska hästen, Global Solidarity, är kanske den bästa hästen, Rally Funny är också bra men kräver ryggresa. Min är rätt bra också. Han kommer gå barfota runt om igen och med open eye-huvudlag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till ÅBY 11 augusti 2018
Nästa artikelPå lördag blir superduellen ett faktum i Åby Stora Pris

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.