Inför V86: Spännande årsdebut för Stig H:s stjärna

213

imagenupaga

Publikfavorit och hyllad stjärna 2010.
Iskall 2011.
På onsdagen gör Nu Pagadi efterlängtad comeback.

2010 vann Nu Pagadi Copenhagen cup, Jubileumspokalen och slutade fyra i Elitloppet – och tjänade nästan tre miljoner kronor.
Efter ett misslyckat 2011 med endast en seger på fyra starter och totalt 70 000 kronor intjänat gör Stig H Johanssons stjärna årsdebut i V86-1 på Solvalla.
Reijo Liljendahl, försteman i stall Stig H Johansson, beskriver onsdagens uppgift så här.
– Naturligtvis är det en spännande start för hans del efter ett långt uppehåll. Det är en mycket intressant häst som tränat bra länge. Han gick ett jobb efter 1.35 i bakvarv på måndagen och var fin på det. Han är väl förberedd utan att ha fått några riktigt hårda skallar. Han har kapacitet som duger men han har varit borta länge och dessutom är läget dåligt. Det känns aningen svårbedömt.

”Bra i måndagens jobb”
Via stallets hemsida uttalar sig Reijo Liljendahl även om övriga V86-hästar.
M.T.Felicia (V86-2) har fin form och vann också i sin senaste start. Hon kändes bra också i måndagens jobb och vi räknar med en lika bra insats som senast. I så fall bör hon absolut kunna vara med där framme.
Essien (V86-3) gör det ganska bra för det mesta men räcker inte till riktigt. Allt blev fel för henne i den senaste starten och då var hon dessutom aningen sämre än tidigare också. Allt är väl i intervalljobb och vi tror på en bra insats men det blir ändå svårt att vinna.
Lotus Elan (V86-3) gör det bra hela tiden och det är synd att han fått ett så dåligt läge. Formen är med andra ord bra men från det här läget blir det nog i alla fall svårt att vinna loppet.
Vilja Brick (V86-6) var inte så tokig i skymundan senast. Hon har sedan visat sig bra i jobben efter det, men trots det får vi nog vara mycket nöjda om det blir en plats denna gång.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.