Inför V86: ”Spåret hade givetvis kunnat vara bättre”

63

Inför V86: "Spåret hade givetvis kunnat vara bättre"

Första säsongen på svensk mark slutade med två segrar på 13 starter och 202 000 kronor insprunget.
2021 har börjat bättre med en seger på två starter och 115 000 kronor in.
På onsdag ska Gobi Princess på V86® försöka bättra på sina siffror ytterligare och precis som vid senaste segern är det Solvalla som är skådeplats och Erik Adielsson som är kusk.
– Spåret hade givetvis kunnat vara bättre, men hon trivs inte bakom hästar och Erik får trycka iväg den första biten. Det krävs nog en del klaff om det ska räcka till seger, funderar hästens skötare Jessica Hultman inför onsdagen.

Stall André Eklundh hade sitt bästa år någonsin i fjol och landade för andra året i rad på 18 i segerprocent samtidigt som man ökade inkört med 800 000 kronor. Knutsson Trotting satsar hårt på den relativt unge tränaren och hans sambo Jessica Hultman och har totalt nio hästar i träning hos duon. En av dem är det femåriga stoet Gobi Princess som ska möta grabbarna i avslutningen av V86® på Solvalla på onsdag.
– Det finns inga lämpliga stolopp för henne överhuvudtaget den närmaste tiden och då får vi prova mot hingstar och valacker istället. Visserligen hade vi kunnat gå ut i något voltstartslopp, men det är inte riktigt hennes melodi och då hade vi dessutom fått tillägg vilket inte är optimalt för henne. Hon behöver vara med i den främre träffen vilket gör henne en aning svårmatchad, berättar Jessica.

”Kommer med full form”
Spår åtta bakom bilen är åtminstone bättre än bakspår för Gobi Princess med tanke på att hon inte alls trivs bakom hästar.
– Spåret hade givetvis kunnat bli betydligt bättre – speciellt med tanke på att det såg ut att stå några snabba invändigt. Dock får man ladda iväg med henne oavsett och vi får se vad Erik Adielsson hittar på.
– Hon kommer i alla fall hit med full form och känns jättefin hemmavid efter senast. Utrustningsmässigt fortsätter vi som senast och det finns goda förhoppningar på henne inför den stundande säsongen – känslan är att hon har mer utveckling i sig, funderar Jessica.

”Inte sämre än sina kullsystrar”
Att Gobi Princess får prova mot grabbarna denna gång blir intressant, men det är i stoloppen hon ska hålla till längre fram under året.
– Den långsiktiga planen för henne i år är att tävla henne mot tuffa ston och jag tror att med den rutin hon springer på sig nu ska hon kunna hävda sig väl i tuffa stolopp framöver. – Det är kanske att hoppas på för mycket att hon ska matcha den absoluta toppen bland stona – typ Double Exposure – men där bakom gör hon inte bort sig. Hon är nog inte så mycket sämre än sin kullsystrar exempelvis.
– För stallets del i stort inför året hoppas vi givetvis att slå fjolårets siffror och som det ser ut inför 2021 är väl läget relativt likvärdigt med inför fjolåret. Vi har ingen riktig fixstjärna som vi hade i Felicity Shagwell tidigare, men en ganska bra bredd och dessutom dyker det upp ett gäng spännande treåringar vad det lider.
– Med tanke på att vi hade ett otroligt bra 2020 där hästarna framförallt presterade på en jämn nivå är det bara att tugga på med samma upplägg samtidigt som vi slipar på det vi har jobbat fram för att förhoppningsvis få ett ännu bättre 2021 – främst kanske med hjälp av Gobi och Uncle Töll som var fantastiskt bra i fjol, säger Jessica Hultman.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLennartsson säljer gården
Nästa artikelInför V86: ”Det kommer att krävas klaff”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.