Inför V86: ”Det kommer att krävas klaff”

104

Inför V86: "Det kommer krävas klaff"

Den enskilt största anledningen till Dennis Palmqvists och Rebecca Dahléns framgångar ända sedan starten för duons stall stavas Minnestads El Paso.
Hästen har sprungit in dryga halvmiljonen tre säsonger i rad och måste hitta tillbaka till sin storform igen om de siffrorna ska matchas även under 2021. Ett bra avstamp mot detta vore seger på V86® på onsdag.
– Han tränar som när han gjort sina allra bästa lopp, men det var längesen han gjorde ett riktigt, riktigt bra lopp på tävlingsbanan och jag vill att han visar det innan jag tror på honom helhjärtat, berättar tränaren Dennis Palmqvist.

Minnestads El Paso har varit en följetong på V75® när han vandrat genom klasserna och 19 starter i travets elitserie har tagit hästen hela vägen upp i högsta klassen. Han imponerade kolossalt i våras när han bland annat var tvåa bakom Tae Kwon Deo i Örebro några veckor innan Elitloppet och följde upp detta med att springa 10,0/1609 i Gävle veckan innan Elitloppet. Det gav ingen plats på Solvalla sista söndagen i maj, men däremot fick han vara med i Jämtlands Stora Pris två veckor senare vilket inte satte sig helt perfekt.
– Han var nedsatt i Östersund och vi har inte riktigt fått tillbaka honom på topp efter det loppet. Därför är det viktigaste på onsdag att hästen går till slut och visar att han fortfarande har den där riktiga glöden kvar.
– Allt känns som det ska i jobben hemmavid och vi har förhoppningar, men vi vågar ändå inte ta ut något i förskott, säger Dennis lite försiktigt.

Misslyckat Frankrikeäventyr
Minnestads El Paso kommer hit med ganska trist resultatrad och det är mycket som strulat på sistone.
– Vi gav hästen en rejäl paus efter starten i Östersund och siktade sedan mot Frankrike. Han fick ett lopp i kroppen på Hagmyren inför avresan och tanken där var att han skulle hitta toppformen till följd av detta, men det blev istället raka motsatsen.
– Loppet där blev ganska tufft och det landade inte helt rätt vilket gjorde att vi aldrig riktigt fick upp någon form på honom i Frankrike. Han saknade liksom det där riktiga stinget i kroppen och även om han var okej i något lopp blev den satsningen misslyckad, berättar Dennis.

”Karriärens största misstag”
Istället för fortsatt Frankrike-startande fick hästen gå hem till Sverige för tidig vinterträning och denna hoppas man ska få tillbaka Minnestads El Paso på topp.
– Han har fått bygga upp sig i tryckvagn under hela uppehållet och vi hade dessutom kört ett 22-jobb med honom inför comebacken i Östersund senast. Där blev det dock allt pannkaka, men det var inte hästens fel.
– Rebecca säger efter det loppet att det var det största misstag hon gjort i karriären. Hon är hovslagare och brukar få till det riktigt bra, men broddade helt fel senast vilket gjorde att El Paso aldrig fick något fäste i banan.
– Han öppnade inget den första biten och sedan blev ju loppet väldigt märkligt kört när de körde otroligt sakta mitt i. När det sedan blev en rejäl tempoökning till slut fick han återigen inget fäste och sprang bara och slirade, konstaterar den nyblivne Gävletränaren.

Prestation viktigare än resultat
Därmed fick hästen aldrig riktigt chansen att visa var han står för dagen i Östersund och ett sådant svar hoppas man istället få i den sista avdelningen på V86® på onsdag där Minnestads El Paso dragit bakspår.
– Han har inget riktigt flyt med spåren när det vankas lite tuffare lopp. Senast i Östersund fick vi visserligen spår två, men då var det bara sex hästar med och den gången spelade det egentligen ingen roll.
– Nu är vi tillbaka där bak och med tanke på att prestationen är viktigare än resultatet denna gång får vi se vad utfallet blir. Man ska i alla fall komma ihåg att han går med alla upplägg och länslan är i alla fall att loppet senast satt sig rätt. Hästen känns väldigt pigg och laddad i jobben inför detta, berättar Dennis.

Passande ”propp”
Loppet på onsdag är stängt vid 2,1 miljoner intjänat och därmed slipper man ställas mot de allra tuffaste snabblopparna vilket är tacksamt.
– Man blir ju lite låg av bakspåret och speciellt när motståndet är tufft, men samtidigt tycker jag att ”proppen” är väldigt passande för honom. Det är inte så många lopp som inte är öppna för alla som han kan delta i och ur den aspekten ser det lovande ut.
– När man tittar på loppet är känslan att det kan bli rejäl fart från start då flera av framspåren lär vara sugna på spets och det krävs nog ordentlig fart på det hela om han ska ha något med utgången av det hela att göra.
– Till denna start återgår vi dessutom till det norska huvudlaget som han brukar ha efter att han tävlat med öppet senast. Dessutom lättar vi av honom från pg-skor fram till lätta aluminiumskor. Hästen har tveklöst visat att han duger mot dessa hästar, men det kommer krävas klaff om han ska böanda sig i striden, summerar Palmqvist gällande chanserna.

Imponerade senast
Med till Solvalla åker även Bazinga Cheri som ska ut i lopp 6 tillika det avslutande loppet inom V5®.
– Hon har gjort tre starter för oss nu och senast kom första segern. Det har visserligen varit i breddlopp hon tävlat, men sätter hon vann på senast imponerade. Hon fick göra en del grovjobb under vägen och det var väldigt positivt att hon visade sådan fin inställning. Jag vill också påtala att Jepson körde ett perfekt lopp den gången.
– Hon gick starkt till slut även i debuten för oss och jag är inne på att hon är mogen att hävda sig även i denna typ av motstånd, avslutar Dennis som blickar framåt mot en spännande onsdag på huvudstadsovalen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: ”Spåret hade givetvis kunnat vara bättre”
Nästa artikelGoop petad bakom superhästen?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.