Goop petad bakom superhästen?

135

Goop petad bakom superhästen?

Efter två Prix d’Amerique-segrar och totalt 24 fullträffar på 29 försök är Face Time Bourbons huvudägare missnöjd med Björn Goop.
Nu gör uppgifter i fransk travpress gällande att den svenske toppkusken petats bakom superhästen.

Trav-Europas starkast lysande stjärna Face Time Bourbon bar ett blytungt favoritskap i söndagens Prix de France i Paris. Men sedan en skygglapp åkt ner för tidigt blev hästen hetsig och dundrade på i högt tempo i ledningen. I slutkurvan provade Björn Goop att rycka undan och ekipaget såg ut att gå mot överlägsen seger. Men på upploppet tröt krafterna och när mållinjen skars hade vrålspurtande Delia du Pommereux gått ikapp och förbi. En förlust som Face Time Bourbons huvudägare Antonio Somma klandrar Björn Goop för.
– Övermod och för höga förväntningar kostade Face Time Bourbon segern i Prix de France, skrev Antonio Somma på Twitter efter loppet.
Enligt journalisten Claude Piersante sa han också:
– Ytterligare ett taktiskt fel från Björn Goop och han kommer inte längre att köra hästen.

Besked på torsdag
I franska facktidningen Paris-Turf pekar Face Time Bourbons tränare Sébastien Guarato på skygglappen som åkte ner som förklaring till förlusten men Antonio Somma står fast vid att ett kuskbyte kan vara aktuellt och till Paris-Turf säger franske toppkusken Eric Raffin att han har blivit tillfrågat och tackat ja till att köra hästen i nästa start 6 mars (Prix de Sélection).
– Jag kontaktades i måndags kväll av kretsen runt Face Time Bourbon och vid lunchtid i dag tisdag tackade jag ja till att köra denna stora mästare.
Innan publiceringen av Eric Raffins uttalande skrev Antonio Somma på Twitter att besked ska lämnas i franska travkanalen Equidias livesändning klockan 11 på torsdag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.