Inför V86: Stall Melander i fokus!

207

stallmelan

På onsdag är V86 tillbaka på Solvalla, som dessutom har jackpot. Nyckel-tränaren är inte helt oväntat Stefan Melander, som har 13 hästar till start på V86, tillsammans med sambon Catarina Lundström. Några av dem blir dessutom favoriter. – Men jag tycker att det är fel om Increased Workload blir favorit i den sista avdelningen, från det läget, säger Melander.

Med 131 hästar i träning har Solvalla-tränaren Stefan ”Tarzan” Melander fullt upp för dagen. Glädjande nog går hästarna som skållade troll. 77 segrar har det blivit hittills i år och 11,4 miljoner kronor i intjänade pengar. Trevligt också för Melanders är att ”hela stallet snurrar”, det är många hästar som har bidragit till det ekonomiska resultatet. ”Tarzan” har satsat hårt på att träna avkommor till sin gamla stjärnhäst Scarlet Knight och det har verkligen givit resultat. – Fransmännen har rätt. De säger att hästar som går bra i både sulkytrav och monté ofta blir väldigt bra avelshingstar. Scarlet Knight var ju tvåa i världens största montélopp, Prix de Cornulier. Om detta faktum stämmer eller inte, låter vi vara osagt. Det stämmer i alla fall med råge, att de Scarlet Knight-avkommor som ”Tarzan” har satsat på också har levererat. Främst är givetvis Iceland som vann Elitloppet 2010. – Han vilar nu. Han har varit igång hela året och jag sa till mig själv att, ”gör han ett dåligt lopp snart så får han vila”. Han gjorde ett dåligt lopp på Färjestad senast, så han får vila nu och ta igen sig i några veckor. Anmärkningsvärt många Scarlet Knight-hästar är tränade av Stefan Melander och Catarina Lundström och flera av dem startar på V86-jackpoten på onsdag: Haraldinho, Dreamliner, High Stage, Too Cool, System Performance, Technology, Inhibited, Licence Holder och Increased Workload.

”En ängslig häst”

Så här säger ”Tarzan” om hästarnas möjligheter: – 1 Haraldinho (V86-1) är kanske en spik, jag vet inte. Men man ska tänka på att han bara är hygglig iväg från start, och att han möter några bra hästar nu. Senast på V75 blev det ett taktiklopp när Yield Boko vann, det är nog bara att glömma.

– 4 Dreamliner (V86-2) är jag halvbesviken på. Jag tycker att hon borde ha utvecklats bättre än vad hon har gjort. Jag tror inte att hon är någon segerkandidat nu.

– 5 High Stage (V86-3) var väldigt bra senast, det är klart att jag har lite segerförhoppningar på honom igen.

Ni har 2 Miva V.J. med i samma lopp, en häst som du inte äger själv. Det är ovanligt!? – Jag tar inte in några hästar i träning. Men ”Cattis”, min sambo, har tagit in henne. Ägarna bor också här i Enköping och det fanns en plats över. För de som letar skrällar kan jag i alla fall varna för att hästen har bra form. – 6 Foot On The Gas (V86-4) var bra när han vann för några starter sen, men det är en ängslig häst. 8 Too Cool i samma lopp fick ett knepigt spår, men det är en bra sprinter, hon är mycket bättre på korta häcken än full väg, så hon borde räknas här också. – 4 System Performance (V86-5) har aldrig gått ett dåligt lopp för mig. Hon är väldigt stark och det är klart att hon räknas med vinstchans normalt sett. Vi kanske provar E3 efter det här. Våra andra två i loppet är väl inte helt iskalla, 5 Technology var ju bra som tvåa senast och 11 Digital Media har gått bra i skymundan. – 6 Inhibited (V86-7) är ruggigt ojämn. Han är lika svårbedömd för mig som för spelarna. Ibland är han fruktansvärt i ordning, men det märker jag inte förrän jag är på tävlingsbanan med honom. Är han som han ska vara, så kan han givetvis vinna. – 11 Increased Workload (V86-8) är en stor och fin häst som jag hoppas kommer att utvecklas mycket framöver. Men jag tycker att det är fel om han blir favorit från spår elva nu. Han kanske behöver lite tid på sig. 5 Pine Cool är fin och ska nog inte glömmas bort av spelarna. 8 Licence Holder är också ganska bra, men spåret är kanske för risigt.

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.