Inför V86: Stefans hästar syns allt mer

202

stefansmer

Halmstads Stefan Persson har i år blivit en av Sveriges största travtränare.
Detta efter att även ha tagit över kollegan Kari Lähdekorpis stall i sommar.
Perssons nya storstall märks givetvis allt mer i startlistorna till de stora streckspelen, som V86 och V75.

Denna vecka är det Visby som arrangerar V86, och Stefan Persson reser till ön med flera av stallets hästar på onsdagen.
I och med att verksamheten har svällt rejält, från 55 till 110 hästar efter ihopslagningen med Lähdekorpis stall, lär Stefans hästar synas allt oftare framöver.
39-årige Stefan, duktig ishockeydomare i yngre år, har tidigare jobbat jobbat hos Halmstad-tränare som Lars G Edvinsson och Peter Untersteiner och även samarbetat en del med Kari Lähdekorpi. Som han kört hästar för tidigare, och som han tränar för nu, då Kari fortfarande äger eller deläger ett stort antal av stallets hästar.
– Det har gått bra hittills, sammanfattar han kortfattat sin nya situation, som givetvis betyder mycket mer jobb – men som även erbjuder desto fler möjligehter.
Efersom Lähdekorpi slutade i mitten av april och alla pusselbitar inte fallit på plats helt, förrän för några veckor sedan är det givetvis för tidigt att sumera.
Klart är dock att Stefan, förutom övrig personal i stallet, har god hjälp av sin fru Linda och även av av kuskkollegan Kenneth Haugstad som anslutit sig till verksamheten.

Siktar på att vinna
På Visbys V86:a siktar Stefan högt redan i den första avdelningen:
7 O.U. Glide (V86-1) var väldigt bra när hon vann senast. Det var en tuff öppning och hon blev utsatt för hård press under loppet (1.10,9 första 1000 meterna). Henne siktar vi på att vinna med nu …
Stefan har även lite förhoppningar om de andra hästarna, även om han kanske inte är fullt lika optimistisk med alla.
– 3 Didrik Superba (V86-2) är snabb ut, men han är bäst med en smygare. Här gäller det att hitta ner till sargen. Bäst av allt vore spets och släpp. Vi hoppas på pengar.
– 8 Prada Secret (V86-3) var bra vid segern senast. Han borde gå framåt med det loppet och vara ännu bättre nu. Visst har jag förhoppningar, men spåret är dåligt och jag har inte hunnit kolla upp motståndet ordentligt än.
– 8 Guinness Trot (V86-5) vann med krafter kvar senast. Han har varit bra i jobben efteråt också. Men spåret är kanske inte det bästa.
– 15 Go On Pale (V86-8) gör det bra, han är ju elva år. Han satt fast i fjärde invändigt senast. Go On Pale är faktiskt lite uppåt i jobben. Å andra sidan är det ett väldigt jobbigt läge med tre tillägg. Vi får smyga med så länge det går …

Robert Okpu

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 – Årjäng 14 juli
Nästa artikelInför V75: Sprinterfest med picknick

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.