Inför V86: Stenströmer vaskar guld

188

v86_ulf_stenstromer

Med små medel och ett relativt enkelt hästmaterial skördar Axevallas Ulf Stenströmer allt större framgångar. Noras Bean är stjärnan i stallet men bakifrån fylls det på och Axevallatränaren har en formstark duo till start i veckans V86-tävlingar – jättelöftet Your Highness och blivande miljonärskan Good As Princess.

Vi får tag i Ulf Stenströmer på mobilen på väg hem från Frankrike och söndagens storlopp Prix de France där Noras Bean blev fyra. Axevallatränaren befinner sig i Tyskland där han ska stanna och rasta Noras Bean i Kevelaer. Men det han inte räknat med är att det är Rosenmontag i Tyskland, det är innebär att folk är lediga från jobbet och att det är karneval. – Det är fullständigt kaos, utklädda människor överallt, säger Ulf Stenströmer och skrattar samtidigt som två tvåbenta giraffer vinkar åt den svenska hästbussen. Vi fortsätter att prata och då kommer nästa överraskning. Polisen. Polizei. – Fan, jag måste lägga på. Samtalet bryts. En kvart senare är vi uppkopplade igen och Ulf Stenströmer berättar att han klarade sig med en tillsägelse. I Tyskland är det handsfree som gäller när man kör bil.

Siktar mot Olympiatravet
Samtalet glider åter till Noras Bean som i dag etablerat sig i den högsta eliten och via söndagens prischeck på 210 000 kronor nu passerat nio miljoner kronor.

Vad betyder Noras Bean för ditt stall? – Han betyder otroligt mycket för verksamheten. Han är den starkast lysande stjärnan och vår pr-häst. Alla i personalen är väldigt engagerade i vad han gör och alla är stolta. Sedan påverkar det förstås även våra sponsorer och jag vet inte om jag haft 65 hästar i träningen om jag inte haft Noras Bean. Nu ser många att vi gör det ganska bra med ett ganska enkelt hästmaterial.

Vad blir nästa uppgift och vad är årets stora mål för Noras Bean? – Vi har väl inget specifikt mål mer än att bara hålla honom fräsch och glad, som i fjol. Målet är att vara med i den här typen av lopp på högsta nivå. I fjol lovade jag ägarna att vinna något storlopp och det gjorde vi, säger Ulf Stenströmer och syftar på fullträffen i Nationernas Pris i Milano. – Nu närmast ska han få ta det lugnt ett par tre veckor och så ska vi kolla upp honom med veterinär. Därefter siktar vi på något av försöken till Olympiatravet.

Vasken och Myran
I dag har Axevallatränaren inget stall inne på banan utan har sina hästar uppdelade mellan egna gården Vasken och gården Myran, som båda ligger strax utanför Skara. Totalt står alltså 65 hästar på träningslistan för dagen. – Jag har 27 boxar med enbart starthästar på Vasken och övriga hästar på Myran. På Myran har jag några tomboxar och skulle väl ha plats för några hästar till, men jag är ändå nöjd att så många vill satsa på oss, säger 38-åringen. Det är alltså på Vasken Ulf Stenströmer vaskar fram sitt guld och därifrån kommer två av onsdagens mest intressanta V86-hästar. Först ut är 2 Your Highness (V86-5), som kommer med fyra raka segrar och är obesegrad felfri efter sex starter. – Hon är otroligt lovande. Ända sedan jag såg henne blott sex månader gammal ville jag ha henne och det är faktiskt första gången jag ringt till hästägare och tjatat att de ska köpa en häst.

Vad gör henne till en vinnare? – Hon ser komplett ut och är otroligt fin. Hon rör sig lätt och behöver inte lägga onödig energi när hon springer. Det enda är hennes temperament, det finns en del nerv i henne och hon går fortfarande rejält neddövad. – Vi siktar högt med henne. Hon är fyra år och det är årgångsloppen som gäller och självklart skulle det vara skoj att vara med i Stochampionatet på hemmaplan.

Vad säger du om onsdagens lopp? – Jag kan inte motståndet, men jag har en väldigt bra häst för klassen. Men man ska ha i beaktning att hon inte är helt hundra att lita på då hon kan bli lite ambitiös, näst senast var hon till exempel nära att galoppera efter 100 meter bakom bilen.

Snart miljonär
Det sjuåriga stoet 4 Good As Princess (V86-8) kommer från seger hemma på Axevalla och är på väg att bli miljonärska. En vinst på onsdagen och det skiljer bara 400 kronor… – Det är så klart ett mål och jag tror att hon är där snart. Men den här uppgiften är inte idealisk för henne med sprinterdistans och dessutom mot hingstar och valacker. Att hon är nerstruken till spår 3 är en fördel. Hon öppnar inte så snabbt och hon är beroende av att det blir tempo på loppet. Men hon har bra form och skulle det klaffa med löpningsförloppet så hoppas jag att hon ska kunna duga bra.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.