Inför V86: Stig H nöjd med favoriten

206

taqin

Stig H Johansson har flera fina chanser i onsdagens jackpot-omgång på V86.
Bäst låter det kring Une Taquine.
– Jag tycker att hon uppträder så moget att det ska vara en vettig segerchans.

Det är jackpot och elva miljoner kronor i potten på V86-spelet.
Solvallatränaren Stig H Johansson har fem hästar till start och ett par heta chanser. Både Une Taquine och Stormysky ser ut att bli favoriter och kan vara alternativ till singelstreck.
Stig H Johansson låter också mycket nöjd med duon i sina kommentarer på egna hemsidan.
Fyraåriga stoet Une Taquine (V86-2) imponerade stort vid seger i årsdebuten på 1.13,0 över 1 640 meter och har fyra raka segrar efter enda plumpen som kom i debuten i augusti i fjol.
– Hon var jättebra i årsdebuten och har sedan bara fått lätta jobb. Det finns i alla fall inget som tyder på att hon ska vara sämre den här gången. Hon är mycket orutinerad mot sina motståndare och det är tuffare emot den här gången. Jag tycker att hon uppträder så moget att det ska vara en vettig segerchans.

Betrodd i kriteriet
Stormysky
(V86-5) hade fem raka segrar inför Svenskt Travkriterium i början av oktober i fjol där han var betrodd men slutade oplacerad från ledningen. Nu handlar det om årsdebut och den fyraårige hingsten har fått ett fint utgångsläge med spår tre bakom startbilen.
– Han hade gjort det bra varje gång fram till kriteriet men då hade han inte sin bästa dag. Vi hittade inga fel på honom men han tröttnade och tappade travet till slut den gången. Han har gått bra i jobben utan att ha pressats på allvar. Det är tufft emot och normalt sett ska det fattas lite i formen för honom. Det är svårbedömt men på den klass han visat kanske han inte ska räknas bort.

”Bra läge över passande distans”
Övriga V86-hästar kommenterar Stig H Johansson så här:
Robis Sara (V86-3) har gjort det riktigt bra vid sina bägge segrar. Även för henne har det varit lite lugnt på slutet och även när det gäller henne så är det inget som tyder på att hon inte skulle vara lika bra nu. Hon är så bra att hon ska kunna vara med högt uppe men läget är förstås ett klart minus.
Highlander Hill (V86-4) nöter på så gott han kan utan att räcka till riktigt. Han får nog vara nöjd med pengar den här gången.
Tiara Brick (V86-4) var lite uppåt senast även om det var ett enklare gäng hon mötte den gången. Hon har ett bra läge över passande distans och möjligen kan det vara ett platsbud med klaff under vägen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Vem tar travets OS-guld?
Nästa artikelV86 Solvalla 18 April 2012

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.