Inför V86: Tammerfors i topp?

274

tammerfors

– Barfotakörning är en stor sak för henne och det får vi på Solvalla.
Finske stortränaren Markku Nieminen skickar amerikanskan Shes So Lovely till onsdagens V86-tävlingar från ett vintrigt Tammerfors och är – startspåret till trots – nöjd med förutsättningarna i V86:ans andra avdelning.
Solvalla erbjuder ett mjukt underlag i januari och Markku Nieminen gör bedömningen att det ska gå att köra det femåriga stoet utan skor på framhovarna.
– Det är viktigt att hon får gå barfota fram och det kan hon inte här hemma nu. Hon har nästan inga bra lopp här hemma eftersom hon är född i utlandet, så vi gör gärna den här resan med henne. Hon åker tisdag kväll och kommer till Stockholm onsdag morgon, säger Markku Nieminen, som med sina 62 hästar är Finlands andre störste tränare för dagen bakom Pekka Korpi med 69 hästar i träning.
Shes So Lovely gjorde en start i USA som tvååring innan hon köptes till Skandinavien. Debuten för Markku Nieminen slutade med seger på huvudstadsbanan Vermo.

Nobben på V75
Sex segrar på 25 starter har det blivit, men endast 151 000 kronor intjänat i Finland där prissummorna är betydligt lägre än i Sverige.
– Hon får heller inte vara med så mycket på V75 eftersom hon är utländsk, säger Nieminen.
Shes So Lovely kommer till Solvalla med två raka segrar i bagaget, båda tagna från ledningen. Nu blev det ett sjundespår bakom bilen över sprinterdistansen…
– Hon är snabb från start men kanske att det är ett spår lite för långt ut ändå. Så det blir svårt att komma till ledningen. Men hon är inte beroende av ledningen på något sätt. Visst har hon varit fin i de senaste starterna i spets – men jag tror att han är som bäst då han får gå bakifrån.

Nöjd med formen
Formen är mycket bra enligt finländaren som rekommenderar ett streck på Shes So Lovely som ser ut att bli en av flera outsiders i loppet.
– Hon kan inte vinna från ”dödens” men ska ha chans från andra positioner. Hon har egentligen fungerat mycket fint de senaste fyra-fem starterna och formen känns mycket, mycket bra, slutar Markku Nieminen vars klarast lysande stjärnor handlat om hästar som Passionate Kemp, Simb Chaplin och Rae Boko.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 Åby 18 januari 2014
Nästa artikelInför V75: Heiskanen räds inte dåligt läge

Comments are closed.