Inför V86: Tommy Karlstedt siktar uppåt

263

imagekarl

Han har hämtat inspiration från Lähdekorpi, Adielsson men framförallt pappa Ralf.
Nu står han på egna ben med egen tränarrörelse.
På onsdag är han aktuell med två hästar inom V86.
– Tyson November är min klart bästa chans, säger Tommy Karlstedt.

2011 var året när familjen Karlstedt satte spår i svensk travsport. Ralf Karlstedt levde sin dröm och bland annat vann miljonloppet Jubileumspokalen med sin stora stjärna, elitloppshästen Prince Tagg. Det var även året då sonen Tommy tog det stora klivet till att bli egen tränare.
När säsongen summerades kunde Tommy, med bas utanför Halmstadtravet, räkna in nästan en halv miljon i inkörda pengar.
Med fina resultat och tio i segerprocent måste man som ny tränare vara nöjd, eller?
– Nja, helt nöjd är man väl aldrig men visst fungerade det bra för att vara första året.

Stor inspirationskälla
Med erfarenhet från några av de största tränarna i landet ska Karlstedt Jr nu försöka utveckla sin verksamhet. Mellan åren 05-07 huserade han hos Hans Adielsson och 08-09 hos Kari Lähdekorpi.
– Det är två helt olika tränare och det blir ju att man plockar det bästa från var och en.
Men sin största inspirationskälla har han inte behövt gå så långt efter.
– Nej, helt klart har jag hämtat mycket tips och knep från min pappa Ralf. Honom har jag alltid sett upp till väldigt mycket.

Vill få in fler hästar
Trots ny rörelse och 16 hästar på träningslistan vill Tommy ha in fler.
– Jag skulle vilja ha in nästan det dubbla. 28-30 hästar ser jag som en framtida målsättning och det är väl det jag siktar mot i första hand.
Det senaste och tydligaste beviset på att andra verkar ha fått upp ögonen för Tommy Karlstedts verksamhet är den nya hästen Magiccarpetride US. En talangfull jänkare som levererade fina tider på andra sidan Atlanten som treåring. Efter en sejour hos Steen Juul har nu hästen kommit till Halland.
– Skulle han fungera finns det jättebra fart i hästen. Jag har haft honom i träning i tre veckor och han känns bra. Förhoppningen är att kvala hästen i februari. Löser det sig och hans känns fin måste vi givetvis sikta mot V75.
Tre segrar på årets åtta första starter tyder på stålande stallform.
Vilka förhoppningar har du på 2012, något drömlopp i sikte som du gärna vill vinna?
– Oj, en svår fråga. Jag har väl inget speciellt lopp utan det är i första hand att hästarna trivs och klarar av att tävla kontinuerligt.
Hur är det annars med verksamheten för dagen?
– Det funkar jättebra. Förutsättningarna är verkligen fina på gården och hästarna verkar trivas bra här, det är det viktigaste för mig.

Knockoutseger för Tyson?
På onsdag reser Tommy Karlstedt till Solvalla med tre hästar. Två av dessa startar inom V86 och där låter Tommy uppåt på den ena.
4 Maryjette (V86-5) galopperade senast men det var mitt fel när jag fick ta upp henne lite för hastigt. Bilstart ska passa bra och hon kan öppna hyggligt bakom bilen. Inga ändringar utan det blir skor runt om igen. Hon ska ha viss platschans och tar man fem, sex hästar ska hon streckas, tycker jag.
2 Tyson November (V86-6) stördes till galopp senast och var oskyldig så den kan man bara glömma. Gången innan blev han trött i ett lite hårdare gäng, därav galoppen. Hästen har fått starta på kontinuerligt senaste tiden och tränar normalt. Spåret är väl inte optimalt men det ska han klara av. Skor runt om och Tyson November är min klart bästa chans på V86, säger Tommy Karlstedt som även vill varna lite för sin häst utanför V86-spelet.
1 Bolets Plenus (lopp 2) är en fin häst som vann för mig i debuten på Kalmar och avslutade 1.13,7 sista 700 meterna. Han har varit startsnabb men är lite barnslig av sig. Skulle han sköta sig kanske han kan ta ledningen och vara en outsider att se upp med.
Om Tyson November slår knock på sina motståndare på onsdag, det återstår att se. Men en sak är säker, Tommy Karlstedt får vi höra mer om i framtiden…

Filip Svensson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.