Inför V86: Toppchans för Lugauer i comebacken

90

Inför V86: Toppchans för Lugauer i comebacken

För två månader sedan blev han sparkad av en häst och bröt armbågen.
Conrad Lugauer tvingades till operation och nu är han redo för comeback vilket sker i V86.
– Det känns mycket bra och jag ser fram emot att tävla igen. Jag tror att Nero Maximus vinner, säger Lugauer.

Det var den fjärde januari som olyckan var framme på Jägersro. Innan V75-tävlingarna blev Conrad Lugauer sparkad av en häst så pass illa att armbågen gick av. Efter sjukhusbesök i Lund flög han till Tyskland för en specialistundersökning och sedermera operation. Det var professor Dieter Mayer två mil söder om München som opererade Lugauer. Mayer jobbar bland annat med Lugauers favoritklubb Bayern München.
– Läkaren gjorde ett grymt jobb och har fått mig helt återställd. Han är väldigt skicklig och har opererat många fotbollsstjärnor. Så jag kände mig trygg när jag var i det rummet. Jag känner ingenting nu och det är precis som tidigare, säger Conrad Lugauer.

”Jag älskar att tävla – är redo”
Efter två månaders rehabilitering och uppträning är han redo för comeback i tävlingssulkyn. Men ”Connie” har varit med och kört en del hästar i träningen den senaste tiden.
– Jag kom hem i lördags från två veckors semester i Kambodja. Men innan jag åkte på semester körde jag lite hästar, säger han.
– Nu är jag sugen på att köra lopp igen för det här är mitt liv och jag älskar att tävla. Jag är laddad och redo för comeback.

Strålande start för stallet
Stall Lugauer har gått mycket bra under det här två månader uppehållet och sonen Marc Elias har vunnit V75-lopp nästan varje vecka. Den strålande starten på det nya året har inbringat 2,1 miljoner kronor inkört och en segerprocent på 21 procent. Det placerar stall Lugauer på en tredjeplats i landets tränarliga just nu.
– Vi har en bra organisation och jag har aldrig varit orolig någon gång att det inte skulle gå bra under den här tiden. Om man jämför med flera andra stora stall så har vi bara 80 till 85 hästar i träning och därför är det lite ovanligt att vi ligger så högt upp. Jag har ingenting emot det såklart och vi satsar på hög kvalitet, säger Lugauer.

”Jag tror att han vinner”
Det är mycket som talar för att Jägersro-tränaren slår till direkt i comebacken. Han tränar och kör tre egentränade hästar på V86 och lämnar klartecken på en av dem. Så här kommenterar Lugauer sina V86-hästar i tur och ordning.
– Virgin Maiden (V86-1) sprang på en stolpe i sista sväng och blev rädd och galopperade. Hon hängde på en töm och kusken ville inte störa henne och då krängde hon ner lite. Hästen har fått ett uppehåll och tränat på bra. Hon är bra i ordning och öppnar snabbt bakom bilen. Eventuellt kan hon komma förbi de första 50 metrarna men det blir inte lätt att spetsa från spår åtta. Hon ska räknas tidigt och måste med på kupongen. Inga ändringar.
– Nero Maximus (V86-5) är travsäker i grund och botten men kan fortfarande vara lite ofokuserad ibland. Galoppen senast får ses som ett olycksfall i arbetet. Gången innan var han helt överlägsen och hästen ser jättefin ut. Han kan öppna bra bakom bilen och jag tror att han vinner. Inga ändringar och det är min bästa chans.
– Quite E.Wood (V86-7) har utvecklats väldigt mycket och jag trodde kanske inte att han skulle vara en V75-häst men han har gjort det riktigt bra. Han känns bra, är pigg och glad och kommer att göra en bra insats här. Trots att han står med 20 meters tillägg så kan han vara med i striden. Inga ändringar, säger Conrad Lugauer.

Föregående artikelV86 System & DD Analys från TIPSAREN/SPELGUIDEN
Nästa artikelPubliken stängs ute från Frankrikes största sprinterlopp

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.