Publiken stängs ute från Frankrikes största sprinterlopp

43

frankrike

Publiken stängs ute från Frankrikes största sprinterlopp som en följd av coronaviruset.
Solvallas sportchef Anders Malmrot är inte heller säker på att släppas in på travbanan i Nice för att kunna jobba med Elitloppet.
– Det är lite olika bud men beskedet nu är i alla fall att jag ska få komma in.

Om tre månader körs Sveriges största travlopp, Elitloppet.
Flera av världens bästa sprinters ska bjudas in och mannen med biljetterna är Solvallas sportchef Anders Malmrot.
16 hästar ska göra upp i två heat den sista söndagen i maj – men hittills har inga hästar bjudits in.
Kanske delas den första rosa biljetten efter söndagen.
Då avgörs nämligen Frankrikes svar på Elitloppet i Cagnes-sur-Mer. Årets upplaga av Criterium de Vitesse kommer dock att gå till historien som loppet som kördes inför tomma läktare i spåren av coronaviruset.
– Jag åker ner som det ser ut just nu i alla fall. Men riktigt vilka förutsättningarna blir är inte klart. Jag har väl inte fått hundra klart på att jag får komma in, men det låter så i alla fall, säger Anders Malmrot.
Sprinterloppet i Cagnes-sur-Mer innehåller många elitloppskandidater. Solvalla brukar vara på plats varje år för att sondera intresset för sitt lopp och prata med tränare och ägare.
Om Anders Malmrot inte släpps in i år kommer kontakterna att lösas ändå.
– Reservplanen blir väl att träffas utanför grindarna eller någonting. Hur jag löser det vet jag inte men just nu är huvudspåret att jag blir insläppt, säger han.

Dijon nästan given
Dijon, fjolårets vinnare av Elitloppet, är med över de 1609 meterna på söndag. Om den hästen visar form under våren ska det mycket till för att det inte ska bli en inbjudan.
– Så är det ju. Titelförsvararen ser vi ju gärna på startlinjen. Dijon såg fin ut senast han startade även om loppet i sig inte blev någon värdemätare. Jag hoppas att han tagit några kliv framåt till på söndag. Tränaren Romain Derieuxs plan har ju hela tiden varit att ta sig till Elitloppet igen, säger Anders Malmrot.
Andra intressanta hästar som anmälts till Criterium de Vitesse är bland andra Bahia Quesnot, Uza Josselyn och svenskägde Earl Simon, tränad av Jarmo Niskanen.
– Mycket hänger ju på hur loppet gestaltar sig. Skulle någon häst sticka ut och göra något fantastiskt kan det komma en biljett direkt på söndag. Men jag brukar ofta vilja avvakta någon dag efter de här loppen, dels av respekt för att inte ta fokus av loppet som just har körts och dels för att få lite distans för egen del och kunna sortera intrycken, säger elitloppsgeneralen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Toppchans för Lugauer i comebacken
Nästa artikelNästagångare till V86 onsdag 4 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.