Inför V86: Tränaren lämnar klartecken

162

Tränaren lämnar klartecken

Det är superjackpot på V86 med 23 miljoner till en ensam vinnare.
Conrad Lugauer tränar omgångens största favorit Ferrari River som gör comeback efter sjukdom.
Tränaren lämnar klartecken och varnar även för en skräll i ett annat lopp
– Ferrari River tror jag bara vinner. Virna Jet ska man se upp för, säger Lugauer.

Jägersro-tränaren körde i fjol in drygt tio miljoner till stallet och hästarna vann totalt 99 lopp. Det här nya året har börjat strålande med drygt 700 000 kronor inkört, tolv segrar och en segerprocent på 29 procent.
På fredag reser Conrad till Equador på semester med sin fru, men innan dess är han högaktuell i onsdagens V86-omgång som delas mellan Åby och Solvalla. En omgång som kryddas med en superjackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Detta eftersom ingen har lyckats hitta åtta rätt två veckor i rad.

”Har tränat 1.15 i 2000 meter – känns jättebra”
Conrad Lugauer tränar och kör omgångens största favorit i Ferrari River. Hästen har visat hög kapacitet och vann bland annat på 1.10,5 under Åbergs-kvällen på Jägersro förra året. Nu återkommer han efter ett uppehåll och har inte startat sedan 14 oktober i Hamburg.
– Ferrari River (V86-1) fick ett virus efter sista starten i fjol och förmodligen kände han av det redan i Hamburg för då var han inte helt på topp. Vi trodde först att han bara var trött efter alla lopp som han hade gjort, men han var heller inte pigg i träningen efteråt. När vi tog provar på honom visade det sig att han hade ett virus i kroppen, säger Conrad Lugauer.
– Nu har hästen tränat bra en längre tid sedan han blev frisk och vi har kollat honom två gånger efter att han fick medicin. Han har gått två banjobb och det snabbaste efter 1.15 i 2000 meter på Jägersro. Hästen känns jättefin och är redo för en bra prestation direkt. Han brukar också gå bra direkt efter ett uppehåll. Han känns lika bra som inför årsdebuten i fjol och då vann han på en 1.11-tid från dödens efter att ha öppnat 1.06.

”Inte omöjligt han springer en 1.11-tid”
Ferrari River har spår fem bakom startbilen i V86-inledningen. Distansen är 1640 meter och han blir storfavorit. Tränare Lugauer lämnar också klartecken.
– Jag tror att han vinner. Om allt är normalt så borde han bara vinna. Vi får se hur banan är, men på en fin bana så kommer han att springa riktigt fort. Det är inte omöjligt att han springer en 1.11-tid. Han kommer att tävla med öppet huvudlag och en vanlig Custom-vagn, säger Lugauer.

”Svarade bra på rycktussar senast”

Du har ytterligare två hästar med inom V86. Dels Bernts Ulrika, som vann senast, samt nyförvärvet Virma Jet som kommer från Italien. Chanserna där?
– Bernts Ulrika (V86-3) vann lätt senast för Marc men han var inte helt nöjd med henne näst senast i Mantorp. Han tyckte inte att hästen tog i för fullt men när vi provade rycktussar på henne senast så svarade hon bra på det. Nu är det spår åtta bakom bilen och hon är ingen startraket så hon lär hamna en bit bak. Vi får hoppas att det blir tempo på loppet och hon är mer stark än speedig. Det blir intressant att se hur hon svarar på täta starter men jag tror att det ska gå bra. Inga ändringar.

”Är man Lugauer-supporter ska man spela henne”
– Virna Jet (V86-5)
är en fin märr som kommer från Italien. Hon fick vila en månad först och sedan har vi tränat henne och hon känns bättre och bättre. Jag var nöjd med henne i kvalet där hon gick en 1.17-tid med krafter kvar. Nu är det första starten för oss och det är alltid lite svårbedömt, men jag tycker att det känns spännande. Hon är kvick ut och håller hon sig i trav kan hon bli farlig. Om man är Lugauer-supporter ska man spela henne. Vanlig vagn och öppet huvudlag, säger Conrad Luaguer.

Föregående artikelInför V86: En häst med bara ettor i raden
Nästa artikelSolvalla och Åby presenterar en gemensam nyhet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.