Ingen Elitloppsinbjudan direkt efter Vermo

34

elitloppsinbjudan 2015

Efter det finska storloppet Finlandia Ajo meddelar Solvallas sportchef Markus Myron att ingen häst bjuds in till Elitloppet i dag.
– Vi måste smälta det här först.

Elva hästar ska bli 16. Fem platser i Elitloppet behöver ännu fyllas och när Finlandia Ajo, med över en miljon kronor till vinnande ekipage, kördes på Vermotravet höll Solvallas sportchef Markus Myron givetvis ögonen på loppet. Hemmanationens enda deltagare, storskrällen Bret Boko, segrade framför ögonen på över 9 000 vilt hejande finländare.
Hur resonerar ni nu efter loppet?
– Att vi inte bjuder in någon häst i dag. Vi måste smälta det här först och kommer att väga in detta lopp med andra tidigare prestationer innan vi tar ställning.
Finland har i dagsläget inte någon representant i Elitloppet, men efter segern kommer Bret Boko att åtminstone finnas med i diskussionerna.
– Du har helt rätt i det att vi inte har något finskt ekipage i Elitloppet, ännu. Och Bret Boko har inte förekommit i några diskussioner tidigare. Men vi får ta upp det här i veckan och se över. Det får inte bli ett självändamål att bara jaga flaggor. Vi vill ha ett så stark 16-hästarsfält som möjligt.
Vad tyckte du om Oasis Bis insats?
– Jag tyckte lite som Björn Goop (kusken) tyckte. Att det blev lite rörigt och att Oasis Bi inte fick ett sådant lopp som han hade behövt för att vinna.
Tvåa i Finlandia Ajo blev Vincennes efter en mäktig slutspurt och trea slutade fjolårsvinnaren Univers de Pan.
Bret Boko kördes av Ari Moilanen och tränas av Markku Nieminen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.