Ingen långresa för Ohlsson

145

Ingen långresa för Ohlsson

Ulf Ohlsson hade tänkt få komma sig ut lite i världen.
I stället får han dra på sig den blå och gula dressen i Spånga som Sveriges i Kusk-VM när tävlingen drar igång på fredagen och öppnar Solvallas elitloppshelg lite extra pampigt.

Solvallas helg med Elitloppet startar redan på fredagen med lunchtävlingar.
I år är det internationellt så det förslår redan från start med den första dagen av World Driving Championship – Kusk-VM.
Solvalla arrangerar tre lopp på fredagen och ett på lördagen. Därefter tar andra svenska banor vid från måndagen med tävlingar på i tur och ordning Lindesberg, Eskilstuna, Rättvik och slutligen en finaldag i Gävle fredag 31 maj.
VM avgörs vartannat år. Tävlande för Sverige den här gången är Ulf Ohlsson, allsvensk champion för tredje året med drygt 5 600 segrar totalt i karriären.
I Solvallas nya podcast ”Elitloppspodden” berättas att Ohlsson var sugen på ett VM i fjärran land – svenska banor är ju hans arbetsplatser till vardags.
– En kul historia var när Ulf Ohlsson hade blivit allsvensk champion och skulle vara med i EM och sedan VM. Ulf såg framför sig något exotiskt resemål. VM brukar ju hållas i Kanada, Nya Zeeland och sådana ställen. Du Markus var går kusk-VM nästa gång? frågade han. ”Sverige” svarade jag – och det var kanske inte vad han hade räknat med! säger Solvallas Markus Myron i Elitloppspodden.

Sverige utan seger
Sverige har skickat många kuskar till kuskarnas VM som anordnats sedan 1970. I år avgörs den 29:e upplagan och Sverige står fortfarande utan seger.
Örjan Kihlström kom trea 2001, Erik Adielsson slutade tvåa i VM 2003 och 2005 och Björn Goop har ett brons och ett silver i tävlingen från 2007 och 2013.
USA representeras i år av Yannick Gingras som är segerrikast i skaran med drygt 7000 segrar. Tolv kuskar från elva olika länder har kvalificerat sig. Kanadensaren James MacDonald vann World Driving Championship för två år sedan och har en given plats.
Kuskarna i VM som tävlar på Solvalla i helgen är: Rick Ebbinge (Holland), Mika Forss (Finland),  Rodney Gatt (Malta), Yannick Gingras (USA), Eirik Höitomt (Norge), James MacDonald (Kanada), Todd McCarthy (Australien), Doug McNair (Kanada), Michael Nimczyk (Tyskland), Franck Nivard (Frankrike), Ulf Ohlsson (Sverige) och Matthew Williamson (Nya Zeeland).

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTravbanor med anor
Nästa artikelInför Elitloppet: Han sitter med två ess i rockärmen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.