Ingen licens för Holger

389

Fyra utländska travtränare har beviljats A-licens i Sverige.
Däremot dröjer beslutet kring Holger Ehlert, tränaren som fälldes för doping av hästen Let’s Go i Elitloppet 2006.

holger
Följderna av problemen i den italienska travsporten har gjort att många av landets travtränare sökt lyckan norrut.
Flera har redan tävlat i Sverige under året och på fredagen beviljades Erwin Bot, Tomas Dalborg, Jerry Riordan och Alessandro Gocciadoro svensk proffstränarlicens.
Den femte som sökt får däremot vänta på beslutet, Holger Ehlert.

Det här skriver Svensk Travsport i ett pressutskick:
”Svensk Travsports licenskommitté har behandlat inkomna A-licensansökningar från Erwin Bot, Tomas Dalborg, Jerry Riordan, Alessandro Gocciadoro och Holger Ehlert.
De fyra förstnämnda får sina licenser beviljade, men i Holger Ehlerts fall avvaktar licenskommittén mer information innan beslut kan tas.
Efter sedvanlig kontroll med de travförbund där de har, och har haft, professionella tränarlicenser har licenskommittén beslutat att bevilja A-licens för Erwin Bot, Tomas Dalborg, Alessandro Gocciadoro och Jerry Riordan. Beträffande Holger Ehlert har licenskommittén beslutat att begära in ytterligare uppgifter innan ansökan slutligt kommer att behandlas.
När kan ni ta beslut om att bevilja eller avslå Ehlerts ansökan?
– Det kommer tyvärr att dröja ett tag till. Hur länge är svårt att precisera i dagsläget eftersom det beror på när vi får in de uppgifter vi behöver, säger Göran Wahlman, ordförande i licenskommittén.
För tio dagar sedan meddelade du att Holger Ehlert inte sökt licens i Sverige.
– Ja, det stämmer, men sedan dess har en ansökan inkommit och därmed har vi nu behandlat den i licenskommittén, avslutar Göran Wahlman.”

Kanal 75

Föregående artikel50 kronor GRATIS! Spela på 500 lopp om dagen hos Racebets!
Nästa artikelV75 Romme