Ingen lyckad dag för Svanstedt och Sebastian

76

sebastian k platt fall

Sebastian K. och Åke Svanstedt hade ingen lycka med sig i TVG-finalen på Meadowlands och får ladda om batterierna i Florida under vintern.

En avslutning i moll.
Sebastian K. kroknade helt i TVG-finalen på Meadowlands.
Ett våldsamt öppningstempo bäddade för den kanadensiske spurtkanonen Intimidate.

Trots tre raka förluster i bagaget spelades Sebastian K. till klar favorit i TVG-finalen på Meadowlands i New Jersey, där den nordamerikanska eliten samlats i kampen om en prispott på över tre miljoner kronor natten till söndag svensk tid.
Men ”The European Superstar” var inte tillbaka i den form som fascinerade en hel travkontinent i somras och kulminerade i det absoluta världsrekordet 1.07,8.
Visserligen tvingades Sebastian K. till en brutal inledning då han efter att ha brisat till ledningen först svarade ut Maven och sedan fick andrahandsfavoriten Creatine hårt pressande på utsidan.
Halva distansen avverkades på blixtrande 1.07,4 samtidigt som Åke Svanstedt skickade en besvärad blick till sin uppvaktare Ron Pierce.

Sprang för Kanada
Men den senare hade täckning för sin offensiva taktik.
I början av upploppet slog Creatine klorna i Sebastian K. som kastade in handduken och föll genom fältet.
Bakom hade emellertid Market Share och framförallt Intimidate fått spara spurtkrutet och den senare slog sig fram till seger samtidigt som årets elitloppsdeltagare Maven fick luckan för sent för att hinna utmana.
– Farten var ”hot” och det passade oss som låg där bak. När den här hästen är i form avslutar han i 1.06-fart varje vecka. Den här segern känns väldigt bra, nu vill jag hälsa hem, den här hästen representerar Kanada och Quebec, sade segerkusken Scott Zeron vars häst noterade tiden 1.09,2/1 609 meter.

TIllbaka i vår
Förlusten innebär att Sebastian K. sannolikt tappade sina möjligheter att röstas fram som ”Årets häst” och kanske även ”Årets travare” i Nordamerika.
Åttaåringen kan ändå summera sin första säsong på andra sidan Atlanten drygt fyra miljoner kronor rikare och framförallt som världens genom tiderna snabbaste travare.
Enligt Åke Svanstedts hemsida kommer Sebastian K. nu att gå ner till Florida för vinterträning med en planerad återkomst på tävlingsbanan i maj.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.