Ingen Marre i Elitloppet

206

nahaaaa

Maharajah kommer inte till start i Elitloppet. Han har fått en liten reaktion i sin gamla skada och tvingas därför stå över på söndag.
– Vi är rädda om våra hästar, de är våra kompisar, säger tränaren Stefan Hultman.
Tråkigt nog kommer Maharajah inte till start på söndag, en nedstämd Stefan Hultman berättar varför.
– Maharajah gick ett träningsjobb i måndags och var då jättefin som han har varit den senaste tiden. Han var fin också efter det jobbet och massören var också nöjd med honom i tisdags och märkte inget då. Lisa som sköter om ”Marre” är verkligen petnoga och hon märkte i morse att han var lite tjock i det bakbenet som han hade en skada i förra vintern. Nu har vår veterinär Nils Roneus kollat upp ”Marre” och undersökt benet med ultraljud och tyvärr finns där tecken på mindre blödningar, förklarar Stefan.

Inte riskera något
– Jag vill poängtera att ”Marre” är inte halt och att det inte är någon allvarligt men vi vill inte på några villkor riskera någonting. Vi är rädda om våra hästar, de är våra kompisar och det är vårt ansvar att ta så väl hand om dem som vi någonsin kan, säger Stefan.

Aldrig förlåtit mig själv
– Alltså jag tycker det är så otroligt tråkigt! Vad det någon gång som ”Marre” skulle ha en chans i Elitloppet så var det i år. Han har ju varit så otroligt fin, så sent som i måndags. Samtidigt är jag någonstans ändå glad för att Lisa varit så observant så hon såg den här lilla svullnaden och reagerade så snabbt. Jag hade aldrig, aldrig förlåtit mig själv om ”Marre” skulle linka av banan på söndag, det får bara inte hända, utbrister Stefan och låter tagen bara av att tänka tanken.

Avel och vila
– Nu får Maharajah vila och bara ägna sig åt avel. Jag hade faktiskt tänkt att han skulle få vila efter Elitloppet. Det är förstås väldigt, väldigt tråkigt för alla som har sett fram emot att se ”Marre” på söndag och jag lovar att ingen kan vara mer ledsen för det än jag. Men huvudsaken är att ”Marre” är glad och pigg, och ja, vi får komma igen  och vi har ju fortfarande med Panne de Moteur i Elitloppet, avslutar Stefan i ett försök att pigga upp oss och sig själv.
Annika Lindblom är talesperson för Travkompaniet och hon säger så här om skadan på Maharajah.
– Vi är oerhört tacksamma att Lisa är så extremt noggrann att hon upptäckte det här. Att Maharajah förvärrat skadan i loppet och sedan haltat av ett fullsatt Solvalla var inget vi vilat se och nu slipper vi det. Hästens hälsa går alltid först, säger Annika Lindblom.
– Vi har 500 delägare som bokat plats på vår läktare och lite tur i oturen ärn att vi har ytterligare en häst i Elitloppet.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.