Inte samma straffspark på V86 för Lövgren

267

habito lovgren

Hallå där…
…Jägersrotränaren Joakim Lövgren inför ondagens V86-omgång. Tyskfödde Habito blir stor favorit i V86-7. Femåringen har tagit fem segrar sedan han kom till dig i våras. Tror du att han kan blomma ut till en riktig elithäst?

– Skillnaden mellan elithästar och stora talanger brukar vara hållbarheten. Habito verkar vara gjord av rätta virket. Farten finns där och kapaciteten finns där. Men jag vill se att han tål tufft tävlande och inte ”springer för fort för sin egen kropp” så att säga innan jag vågar tro något.
Habito ser ut att vara din klart bästa chans på V86 i alla fall?
– Ja, så ser jag också på det.
Det handlar om en startsnabb häst som lottades på ett perfekt andraspår bakom bilen. Taktiken?
– Han brukar skjuta iväg rätt bra från start och han trivs ju med att löpa först. Så vi ska inte komplicera saken: jag laddar. Kan jag hålla ut de andra och ta ledningen är det tacksamt. Det blir samma utrustning som han brukar gå med när det är startbil. Senast hade han närmast en straffspark och då fick han gå med skor och var rejält neddövad. Nu blir det mindre i öronen och barfota runt om är det tänkt.
I den näst senaste starten hetsade han upp sig av omstarter. Är det en hetsig typ?
– Jag körde honom helt utan neddövning då men det vågar jag inte göra i det här loppet. Det finns lite franska nerver i honom men det är samtidigt en klok häst.
Vi går till dina övriga V86-hästar. V86-3 är ett lopp för tvååringar, ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning där du ställer upp med 7 Caddie Kasandra.
– En snabb häst som visat lite omoget humör och stannat på upploppet båda gångerna hon gått i ledningen. Hon är helt annorlunda då hon får gå bakifrån, så taktiken är given trots att hästen är startsnabb. Vi får se hur långt det räcker. Hon måste vara lika fin som vid segern om det ska bli en plats bland de tre första.
Avslutningsvis. 3 Global Navigator (V86-1) har inte startat sedan slutet av september.
– Hon var sliten och hade ingen riktig form och har fått ta det lugnare ett tag. Nu kommer hon fräsch och med nyladdade krafter. Hon har varit fin i snabbjobb hemma på gården men det var ändå inget extra som gav feelingen att hon kan vinna redan i comebacken. Hon måste nog få ett par lopp i sig.

Mikael Wikner, Kanal 75

Du kan få alla resultat från V86 på onsdag direkt efter loppen här

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.