Istrav på gränsen – en succé!

32

istrav på gränsen

Att köra lopp i två länder samma dag är en bedrift. Att köra lopp i två länder exakt samtidigt borde däremot vara en omöjlighet.
Inte i Toranda On Ice.
Evenemanget har redan sålt 3 000-4 000 biljetter och arrangörerna räknar med det dubbla innan helgen är slut.
– Det blir magiskt, säger Norrtravets travbanechef Mikael Lundmark.

Toranda On Ice är ett gränsöverskridande projekt mellan Sverige och Finland. Under lördagen kör man istrav på Torneälven där en del av banan ligger på svensk mark och en annan på finsk. Förutom de fyra V4-loppen, som för övrigt tv-sänds och går att spela på, arrangeras ytterligare underhållning. Bland annat gör finska och svenska hockeylegender upp i en träningslandskamp på hockeyrinken intill älven.
– Tanken var från början att ”bara” arrangera istrav, men sedan fick vi hockeyn med oss också, vilket har ökat intresset för arrangemanget ytterligare, säger Mikael Lundmark och fortsätter:
– Vi räknar med sammanlagt 6 000-10 000 besökare under helgen och de siffrorna känns ganska realistiska i och med att vi redan sålt 3 000-4 000 biljetter.
Det är Norrtravet som ligger bakom Toranda On Ice och enligt dem siktar man mot att göra tävlingarna permanenta.
– Inom projektgruppen har vi sagt att vi ska ge detta tre raka år inledningsvis. Men vi hoppas att evenemanget ska vara så populärt att tävlingarna blir permanenta.
Toranda On Ice inleds på fredagen och avslutas på söndagen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.