Vi kollar läget med… MELLBY VIKING

23

mellby viking

Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2016. Dagens stjärna: Mellby Viking.

Fakta:
Mellby Viking, hingst, 8 år
Starter: 32
Segrar: 18
Rekord: 1.12,4/2140a
Intjänat: 2 955 080 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: Mellby Viking har visat flera gånger att han är ett styrkefenomen. Han krossade världsrekordet den 24 maj 2014 på Solvalla vid segern i Harper Hanovers lopp på tiden 1.12,5 över 3160 meter. Bland andra större segrar kan nämnas Örebro International 2014, och i fjol avslutade han säsongen med segrar i Gulddivisionen samt Lyon Grand Prix. Förra året blev Mellby Viking även tvåa i Harper Hanovers lopp och i Örebro International.

Tränaren Timo Nurmos svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han har känts bra en längre tid och har fått en rejäl vinterträning. Det var meningen att starta i Frankrike under vintern men eftersom han blev sjuk i höstas så fick vi ställa in de planerna. Han hade influensa med hosta och feber och fick stå över en del. Hästen hann inte komma till den formen för att åka ner och tävla och därför siktade vi in oss på en ny säsong här hemma istället. Vi får se hur det blir till nästa höst och vinter. Han har fått mycket tryckvagnsträning i vinter och är även igång och går snabbjobb. Han har inte varit inne på Solvalla utan vi har rundbana hemma som vi kör på.
När startar han nästa gång?
– Det blir när han kommer i riktig form och som det känns så dröjer det inte så länge. Han är ganska nära start och jag skulle tro att det blir om två till tre veckor. Hästen känns lika bra som han gjorde vid den här tiden i fjol, fräsch och fin.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– I första hand blir det självklart lite längre lopp och Harper Hanovers är det största målet. Sedan finns det även Örebro International innan dess. Det blir nog även att han får prova Gulddivisionen över medeldistans.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.