Ivar Sånna byter tränare

27

image-9En av Sveriges främsta i sin årsskull, Ivar Sånna, såldes till Norge under 2015 och gick i träning till Jomar Blekkan.
Nu är det dags för en ny tränare att få chansen att träna hästen, nämligen landets ledande tränare, Frode Hamre.

Det är rikstoto.no som kommer med nyheten. Tränare Jomar Blekkan har framfört sina åsikter till ägare Kolbjörn Selmer och de har gemensamt tagit beslutet om att flytta hästen.
– Jag känner att jag inte kan göra mer, jag vet helt enkelt inte vad som är fel.
Ivar Sånna har inte varit som bäst sedan han kom till Norge.
– Ivar Sånna har varit svag i två lopp. Frågan är om hästen varit sjuk eller om ägarna gjort ett hästköp som inte är så bra som de trodde, funderar Blekkan och fortsätter.
– Det vet vi inte och därför får Hamre försöka med hästen en period. Jag personligen tror inte han är sjuk då han tränar fantastiskt. Nu söker vi hjälp och ser om Hamre kan få ut hästens stora potential i lopp, säger Blekkan till rikstoto.no.
En annan anledning till tränarbytet är den olycka som Jomar Blekkan var med om under gårdagen, då en häst sparkade bakut och träffade honom på armen. Sparken ledde till en fraktur på handleden.
– Jag har fortsatt stora smärtor i armen och det dröjer länge tills jag kan köra häst igen.
Frode Hamre själv ser fram emot att få in hästen i träning.
– Det är ett erkännande att få in en häst som Ivar Sånna i träning från en så pass meriterad utövare som Jomar Blekkan. När hästen kommer till oss kommer vi att låta honom komma in i vårat träningsupplägg och så får vi ta det därifrån. Som utgångspunkt är Ivar Sånna en topphäst och kan vi vara till hjälp för att få hästen tillbaka i toppskiktet är ingen gladare än vi, säger Frode Hamre till Equus.
Ivar Sånna inledde sin karriär hos Jan Hellstedt och har tjänat drygt tre miljoner kronor. Bland annat slutade han tvåa i Svenskt Travderby 2014.
SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.