JACKPOT V75 Romme: Formkurvan pekar uppåt

89

formkurvan pekar uppåt

Årsdebuten är avklarad och formkurvan pekar uppåt.
Idag fortsätter Månprinsen A.M. sin nionde tävlingssäsong med V75-start på Romme.
I Dubbelcupens final kan den outtröttlige fixstjärnan ta åttonde raka segern.

Man skulle kunna tror att åtta säsonger och 105 starter i tuff konkurrens har satt sina spår. Men Månprinsen A.M. bara ångar på. På Hästgalan i vintras utsågs han till Årets kallblod i trav-Sverige för femte gången och de konkurrenter som hoppats att hans storhetstid är på upphällningen blev besvikna när han nyligen joggade hem sin årsdebut i överlägsen stil.
– Han gjorde precis vad jag bad honom om och kändes jättefin. Han var som vanligt pigg och glad och det var skönt, med tanke på att vi har bytt miljö i vinter. Vi har bra träningsmöjligheter här också och vi har tränat som vi brukar, men man vet aldrig förrän man ser resultatlistan, säger hästens tränare och kusk Gunnar Melander.
Visar han inga som helst ålderskrämpor?
– Nej, det gör han inte. Han är en väldigt frisk häst som aldrig har haft några skador och han är lika glad och frisk som han någonsin har varit.
Är det till och med så att han fortfarande kan utvecklas och bli ännu bättre?
– Det beror väl lite på mig. Jag har alltid varit försiktig med honom och gett honom väldigt mycket träning, men jag har aldrig testat hur fort han kan springa eller så. I hårda gäng har han bara vunnit med det där lilla hela tiden. Det är bara när han mött enklare motstånd som han har vunnit med flera längder.

”Jag tror naturligtvis på bra chans”
Hur känns han efter årsdebuten?
– Han känns fortsatt pigg och glad och förhoppningsvis har jobbet han fick gjort honom gott. För loppet blev som ett snabbjobb för honom.
Hur ser du på söndagens lopp?
– När jag har den här hästen tror jag på bra chans. Jag har respekt för konkurrenterna, Perssons hästar är alltid bra och det är Bilbo B.S. och flera andra också, men jag har en bra häst som känns fin och jag tror naturligtvis på bra chans.
Det är multijackpot på V75 och många spelare tänker spika Månprinsen A.M. Vågar du ge dem något råd?
– Det där vet spelarna bäst själva men han känns som sagt fin och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Han brukar alltid göra bra lopp på Romme (vunnit nio av tio lopp på Borlängebanan).

Inbjuden till Elitkampen
Planerar du att göra någon mer start med honom inför Elitkampen på Solvalla under elitloppshelgen, dit han redan är inbjuden?
– De har skrivit ut ett lämpligt lopp när det är V86 på Bergsåker 8 maj, så vi får vara med där och sedan får vi se.
Han har varit tvåa och trea i Elitkampen, hur gärna vill du vinna framför elitloppspubliken?
– Far vi till Solvalla far vi naturligtvis dit för att vinna. Jag kommer inte åka dit om jag inte tror att jag har häst till det. Men vi vet att han är tuff och duger mot de bästa.
Finns det ytterligare växlar att ta till, han tävlade ju till exempel utan skor en gång i fjol?
– Det gjorde han och då var det inte optimala förhållanden eftersom det hade varit dåligt väder. Möjligheten finns att ta av skorna igen i år och då får vi se vad det gör…
Men du ändrar ingen till söndagens start?
– Det beror på banunderlaget men blir det fin sommarbana kommer han gå med aluminiumskor precis som han gjorde i höstas och senast i Bollnäs.

Föregående artikelJACKPOT V75 Romme: I år ska Makethemark slå sig in i världstoppen
Nästa artikelRingostarr Treb imponerade stort

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.