Jag känner mig starkare för varje vecka, säger Erik Svensson

528

Jag känner mig starkare för varje vecka, säger Erik Svensson

Solvalla-profilen Erik Svensson är tränaren bakom V86-historiens två största skrällar.
Själv går han en tuff kamp mot sin sjukdom och har varit drabbad av fyra hjärnblödningar.
– Men det är ändå helt otroligt att jag mår så pass bra nu. Jag känner mig starkare för varje vecka, säger Erik Svensson.

”Busen” som han också kallas, har inte kört travlopp sedan 27 mars i fjol. Anledningen att han återigen fick en stroke efter det sista loppet som han körde. Hjärnblödningen var den fjärde i ordningen för Erik Svensson som sedan dess har rehabiliterat kroppen. Han berättar för Solvallas hemsida att han precis har kört ett tufft styrketräningspass med sin fysiolog när de får tag i honom.
– Jag har ju mest legat till sängs tidigare, så det är verkligen tuffa tag nu. Man har ju lite klent med muskler, säger Erik till Solvallas hemsida.
– Men det är ändå helt otroligt att jag mår så pass bra nu – efter sammanlagt fyra hjärnblödningar.
– Jag känner mig starkare för varje vecka nu, och har kunnat trappat ner en del på medicineringen, så för dagen mår jag mycket bättre. Det var en period när jag mådde så dåligt att jag var på väg att tappa lusten…men nu känns det annorlunda.

Har hjälp med att köra hästarna
Erik Svensson har kvar sin tränarrörelse och har tolv hästar i träning. Under sin sjukdomstid har han fått hjälp med att köra hästarna i jobben.
– Ännu så länge kör jag inte hästarna utan det sköter Anneli (Norberg) och Sune (Pettersson). Jag är verkligen tacksam för allt de gör, och de är helt fantastiska människor. Jag kommer med lite råd, men de sköter allt det praktiska.
– Men om det fortsätter gå bra med träningen så kanske man snart kan smyga igång och köra lite försiktigt i träning igen, säger Erik.

Bakom V86-historiens största skrällar
I onsdags på V86 var det ingen som hittade alla åtta vinnarna för andra veckan i rad. Den stora orsaken till det var 146-oddsaren Moolger som vann för Marcus Lilius. Hästen – som är i träning hos Erik Svensson (som också har fött upp och äger den) – var streckad på 0,24 procent av insatsfördelningen. Det var den näst minst streckade hästen någonsin på V86.
Den som är värre är Candy Hornline som för nästan exakt ett år sedan skrällvann på Solvalla och den 100-oddsaren var streckad på 0,23 procent. Även Candy Hornline tränades av Erik Svensson.
– Igår satt jag på Bistron och såg Moolgers lopp, och jag hjälpte i alla fall till med finishkörningen så gott jag kunde därifrån, säger han till Solvallas hemsida.
– När han var först på mållinjen blev jag så glad att det finns inte – det ska ju inte gå.
– Jag undrar om det är någon mer tränare som vunnit på Solvalla med fyra hästar till över 100 i odds.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimo Nurmos reser till Frankrike igen
Nästa artikelSe upp för körskickliga Emilia Leo och Sandra Eriksson

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.