”Jag tycker att han går ner i klass på lördag”

26

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Hank von Håleryd

TRAV25 januari 2018 12:18

I fjol vann Hank von Håleryd ett lopp – på 13 starter.

Den segern kom vid samma tidpunkt som nu.

På lördag hoppas tränaren Patrik Karlsson att det är dags igen.

– Han känns jättefin och jag tycker han går ner i klass, säger Patrik Karlsson.

På lördag avgörs travets elitserie V75 på Kalmar. Det är jackpott på V75 och en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 45 miljoner kronor.

Jägersroproffset Patrik Karlsson hoppas att hans häst 1 Hank von Håleryd (V75-6) ska vara en av ”nycklarna” till jackpotten.

Hank von Håleryd vann ett lopp i fjol, vid samma tidpunkt som nu.

”Finns ingenting att klaga på”

Hank von Håleryd startade i sex rikstotolopp i fjol med en andraplats som bäst, och senaste V75-segern togs i mars 2016. Den segern togs på Kalmar, alltså lördagens V75-bana.

– Min häst känns jättefin för dagen, han blev fast med gott om krafter kvar senast och han känns väldigt formstark för dagen, och jag har ingenting att klaga på, säger Patrik Karlsson.

Hur ser du på lördagens uppgift?

– Jag tycker att han går ner i klass och möter lite enklare hästar, och det som kan spöka är utgångsläget, jag tror inte att han är snabb nog för att hålla ledningen. Det blir till att förlita sig på turen, men man vinner aldrig på V75 om du inte har tur, och jag har det hellre från spår ett, än från spår 12.

”Håller med till 100 procent”

Men annars ser väl uppgiften ganska tilltalande ut?

– Jag håller med till 100 procent, han hade rubbet sparat på en 12-tid över kort distans senast mot Silverdivisionshästar, nu möter han Bronsdivisionshästar och jag tycker att han är bra för klassen, och nu verkar det också som att formen sitter där. Han har varit lite svår att få igång, men de två senaste starterna har varit riktigt positiva och jag har varit riktigt nöjd med honom.

Några ändringar på honom till lördag?

– Ja, jag kommer skicka på honom ett helstängt huvudlag den här gången, det för att få honom mer fokuserad från start, så han kan öppna bättre. Jag utgår från att vi inte sitter i ledningen, gör vi det så ser jag det bara som en bonus.

Har han tävlat med helstängt huvudlag tidigare?

– Ja, en gång förut, det var för fyra starter sedan på Jägersro när han galopperade, men då var han inte fräsch. Han blev åtgärdad efter den starten och sedan har han gjort tre bra lopp efter det, säger Patrik Karlsson.

Foto: Jeannie Karlsson/Kanal 75

Patrik Karlsson

25 januari 2018 12:18

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.