Jagar revansch – efter påkörningen

77

För en vecka sedan blev han påkörd i Gotlandslöpningen.

Under onsdagen jagar Charrua Forlan revansch på V86.

– Det är klart man blir frustrerad direkt när det händer, men man kommer över det, säger hästens tränare Hans-Owe Sundberg till Trav365.

Spelformen V86 är ute på sin traditionsenliga sommarturné och i förra veckan hade den kommit till Gotland och Visby.

I den veckans huvudlöpning, Gotlandslöpningen, var Solvallas Hans-Owe Sundberg favorit tillsammans med Charrua Forlan.

Deras dag förstördes dock redan i första kurvan då de blev påkörda av Erik Lindegren och Francais du Gull. En incident som Lindegren blev bestraffad för, i form av böter och avstängning.

När V86 den här veckan har kommit till Eskilstuna och Sundbyholm så jagar Hans-Owe Sundberg och Charrua Forlan revansch.

”Får väl skylla mig lite själv”

Hur har hästen tagit incidenten på Visby?

– Det gick bra, han fick ett litet sår på framkotan men det mesta tog på foten. Han har känts normal efter det loppet och jag körde lite lätt med honom i måndags och han känns lika pigg och fin som vanligt, säger Hans-Owe Sundberg till Trav365.

Har du kommit över påkörningen?

– Ja, det gör man. Det blir lite för tajt ibland och jag förstår Erik Lindegren att han ville förbi mig och sedan släppa till oss, men min häst är trög av sig och nu när jag fick sådan djävulsk snurr på honom från start så ville jag inte ta upp honom för då måste jag köra på honom igen, för han är lite så, säger Hans-Owe Sundberg och fortsätter:

– Jag får väl skylla mig lite själv också, det är onödigt att köra så tajt så klart, men jag tror inte det var i syfte av honom för att vara elak. Det blev olyckligt men det är sådant som händer i trav ibland.

Så det är inget du grämer dig över?

– Det är klart man blir frustrerad direkt när det inträffar, men man kommer över det, man har varit med så länge så man får svälja det. Gjort är gjort och det går inte att ändra på. Jag vill inte göra någon stor sak av det där, vi får lägga det till handlingarna och jag ser framåt istället.

”Öppnade snabbare än någonsin”

5 Charrua Forlan (V86-4) blir den här onsdagen ”bara” andrahandsfavorit, då Daniel Redéns 1 Canari Match får bära favoritskapet.

– Det blev ett tufft lopp igen naturligtvis och vi får se vart vi kan hamna från start, jag har sett vid något tillfälle att Canari Match kan öppna fort, men när denne skulle öppna fort i Kalmar näst senast så blev det galopp. Innerspår på Sundbyholm kan vara lite vanskligt och jag kommer prova en bit med honom från start och sedan får vi se vart vi hamnar. Formen känns i varje fall fortsatt kanon.

Senast visade han en startsnabbhet som undertecknad inte sett tidigare i varje fall?

– Stämmer, han öppnade nog snabbare än någonsin senast och det har känts på slutet som att han blivit vassare från start, och jag tror det har att göra med den fina form han är i.

Du har även 10 Elektra (V86-5) till start, kan det vara något för spelarna?

– Det tror jag nog inte, jag tycker att hon är under utveckling och blir allt bättre, men hon har en kort speed och härifrån får vi köra på chans och hoppas vi får spara spurten till upploppet så får vi se hur mycket hon har, säger Hans-Owe Sundberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet