Sjöstrand köper – av Lähdekorpi

144

Handbollsstjärnan Johan Sjöstrand satsar allt mindre på tävlingshästar – och allt mer på avel.

Senaste köpet: Dealwithakiss av Kari Lähdekorpi.

– Jag frågade Kari redan för sex månader sedan men fick nej då, men nu fick vi ihop det, säger Johan Sjöstrand till Trav365.

Den forne landslagsmålvakten i handboll Johan Sjöstrand har ett brinnande travintresse och har skördat stora framgångar både som travspelare och hästägare.

Som travspelare bland annat genom flertalet miljonvinster, och som hästägare bland annat till Oliver Kronos som vunnit flera V75-lopp.

Men den 30-årige handbollsmålvakten har den senaste tiden satsat allt mindre på tävlingshästar och allt mer inom avel.

Senaste investeringen är fyraåriga Dealwithakiss som han tillsammans med kompisen, och före detta landslagspolaren, Magnus Jernemyr köpt av Kari Lähdekorpi.

”Två väldigt bra syskon”

– Jag har fortfarande några delar kvar i ett par tävlingshästar hos David Persson på Axevalla som är en kompis till mig, annars siktar jag lite mer på avel framöver, det är tanken. Jag tycker det är roligare och jag har alltid varit intresserad av det, säger Johan Sjöstrand till Trav365.

Varför inhandlades Dealwithakiss?

– Hon har två väldigt bra syskon i Your Highness och Executive Caviar och hon är själv också het i avel, hon har galopperat mycket och haft mycket oflyt i loppen och hon har även haft problem med sin hals, något som ska opereras under tisdagen.

Vad händer med henne nu?

– Hon är hos David Persson och ska tävla året ut, sedan ska hon betäckas.

”Då var han inte intresserad”

Dealwithakiss har hittills i sin tävlingskarriär på 15 starter tagit en seger och tjänat 217 000 kronor, hon köptes av den tidigare stortränaren i Sverige, Kari Lähdekorpi, som tvååring.

– Jag frågade honom redan för sex månader sedan men då var han inte intresserad, nu provade vi igen och då fick vi ihop det, jag kanske tog honom vid rätt tillfälle nu, skrattar Sjöstrand.

Kan vi vänta oss mer avelshästar istället för tävlingshästar för din del framöver?

– För egen del, absolut. Det blir nästan som att ha en starthäst också, det är minst lika roligt, säger Johan Sjöstrand.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet