Järvsö Blomster vann Sto-SM för kallblod

73
Järvsö Blomster
Järvsö Blomster, tränad av Jan-Olov Persson, vann Sto-SM för kallblod och tjänade ytterligare 250 000 kronor. Bilden är från en tidigare seger. Foto av EVELINA YTTERBOM

Järvsö Blomster, tränad av Jan-Olov Persson, vann Svenskt Mästerskap för kallblodiga ston.
Med en vass spurt fångade hon in ledande Ängskalla precis på mållinjen och tog hem förstapriset på 250 000 kronor.
– En häst kan inte bli finare att köra. Det är en fantastisk travare och Persson kallar henne för kallblodens Delicious, sa segerkusken Örjan Kihlström.

SM för kallblod avgjordes på Hagmyren under måndagskvällen och storfavoriten Järvsö Blomster infriade förväntningarna. Hon fick dock ge allt och det var precis i sista steget som hon tog sig förbi Ängskalla. Det löste sig annars bra till en början och Örjan Kihlström gav hästen en resa i tredje par utvändigt från spår elva.
– Vi kom igenom väldigt fint från start och fick en bra resa. Men sedan var jag tvungen att ge mig ut i tredjespår varvet kvar när Hulte Nova kom. Även om hon hade galopperat så är hon så pass bra och jag var rädd att min skulle bli fast annars.
– Hon fick göra jobbet själv men är väldigt fin och rejäl. Det var fight ända in på linjen men hon gjorde det fantastiskt bra med tanke på det tuffa slutvarvet, berömde Örjan Kihlström.
Segertiden för Järvsö Blomster blev 1.25,0/2140a och förstapriset var 250 000 kronor. Tvåan Ängskalla noterade samma tid och trea blev Björli Mai.

Blev mamma för två år sedan
När det gäller Järvsö Blomster så är det en riktig vinnarhäst med en speciell bakgrund. Det sjuåriga stoet gjorde comeback i fjol efter att ha blivit mamma 2014 till stoet Stjärnblomster. Sedan i fjol höstas har hon radat upp framgångarna och har nu tagit åtta segrar på de nio senaste starterna. Totalt har hon tagit tolv segrar på 29 starter och sprungit in 991 758 kronor.
– En häst kan inte bli finare att köra. Det är en fantastisk travare som har ett väldigt mysigt psyke. Persson kallar henne för kallblodens Delicious, sa Örjan Kihlström.
Järvsö Blomster ägs av stall Rabatt och bakom den ägarpseudonymen döljer sig flera travprofiler som Johan Abénius, Remy Nilson och Markus Myron med flera.

Föregående artikelFem tippar V75 till Halmstad 9 juli 2016
Nästa artikelElitloppsläge för Magic Tonight

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.