Elitloppsläge för Magic Tonight

23
Elitloppsläge
Foto av MICKE GUSTAFSSON

Sprinterdistans och innerspår bakom startbilen.
Magic Tonight har fått läget som i fjol gav vinst i Elitloppet.
– Hästen är på väg uppåt i form. Läge och motstånd ser lämpligt ut, säger kusken Kenneth Haugstad inför onsdagens V86.

Vi träffar Kenneth Haugstad i samband med Solvallas måndagstävlingar och får en pratstund om onsdagens V86-tävlingar på Fornaboda travbana i Lindesberg.
Stall Roger Walmann har fem hästar till start inom V86-spelet och mest intressant är förstås fjolårets elitloppsvinnare Magic Tonight i V86-4.
Den sjuårige hingsten har inte vunnit lopp sedan just elitloppsfinalen förra året. Efter en relativt misslyckad sejour i USA andra halvåret i fjol har stjärnan letat formen och han har sett allt bättre ut på slutet.
– Jag tycker att han gick bra senast i Kalmar. Det var exakt som jag ville ha honom, han gick lite till slut och fick ett fint lopp. Det blev helt efter planen så han är på väg upp i form hästen. Jag hoppas han är bra på onsdag, säger Kenneth Haugstad som på nytt kör hästen i Lindesberg.
– Han fick ett perfekt läge nu. Jag har inte pratat med Roger om någon taktik än, men det är klart att det är ett perfekt läge för hästen. Läge och motstånd ser lämpligt ut.
När kommer du prata taktik med tränaren?
– Det blir på onsdag före loppet.

”Bakskor nu”
En annan häst som Kenneth Haugstad kör och har stor tro på är Tobacco i V86-8.
– Jag tycker mycket om hästen, men han fungerade inte senast. Vi provade barfota runt om och det passade inte på den banan. Nu kommer han gå med bakskor och barfota fram. Kommer han bara in lite i loppet från ett tråkigt läge är han absolut med där framme, säger Kenneth Haugstad.
I V86-3 har stall Roger Walmann två hästar till start: All Knight körs av Örjan Kihlström och Doneisdone körs av Kenneth Haugstad.
– All Knight är snabb bakom bilen. 1640 meter är perfekt distans och jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Han blev lite trött i E3-kvalet senast men det är ett helt annat motstånd den här gången.
– Doneisdone kommer mer och mer och tar du med några hästar tycker jag att båda ska med faktiskt. Jag tycker hästarna är rätt så jämngoda, säger Kenneth Haugstad.
Stallets femte häst inom V86-spelet är Fly By Elly i lärlingsloppet (V86-2) och fyraåringen får Viktor Flink Ideborn i sulkyn.
– Hon har inte startat så mycket nu och inte haft några lopp. Nu fick hon ett bra läge och möter lite enklare motstånd än senast. Jag tror hon kan få en fin peng på läget, säger Kenneth Haugstad.

Föregående artikelJärvsö Blomster vann Sto-SM för kallblod
Nästa artikelTimo Nurmos inför V75 Halmstad 9 Juli

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.