Jätteskräll på V86?

304

jätteskräll på v86

Stefan P Pettersson har intressanta dagar framför sig.
Mantorpproffsets Oasis Bi ska ner till Frankrike och tampas i de större loppen.
Först är det däremot V86-tävlingar under onsdagen som gäller och dit har han en intressant luring att bjuda på.

 Stefan P Pettersson hade ett fantastiskt 2015 med drygt sex miljoner intjänat till stallet. Stor del i den bedriften var Oasis Bi, bland annat tvåa i Olympiatravet och Oslo Grand Prix samt fyra i VM-loppet i USA. Sedan äventyret i Amerika har hästen inte synts till på tävlingsbanan, men det har sina orsaker.
– Hästen fick vila i tre veckor efter den långa resan och efter det har vi tränat med tanken att starta i Frankrike under vintern. Han kommer gå ut i Prix de Belgique nästa söndag och sedan har vi vårat stora mål i Prix de France i februari. Beroende på hur hästen presterar och tar insatsen i Prix de Belgique kan det bli tal om Prix d’Amerique, men då måste han verkligen vara på topp alltså.
Att han har tränats för att vara väl förberedd är en sak som är säker, men det är inte tal om någon toppning inför Prix de Belgique.
– Då vill jag se att han ser fin ut och att han hänger med på bra sätt. Sedan kan givetvis allt hända, men jag tycker förutsättningarna känns väldigt intressanta i Prix de France som går i veckorna efter Prix d’Amerique.

Glömmer helst december månad
För stallets övriga hästar som tävlat var december ingen månad man gärna kommer ihåg. Mycket strul, men inga direkta förklaringar finns i övrigt.
– Det kändes som att det sket sig i vart och vartannat lopp. Det var inte så många som var bleka, men det var mer jävulskaper. En hel del galopper och annat som gjorde att jag gärna glömmer den månaden. Hästarna känns starka och efter en fin inledning på året är det bara hoppas på att det fortsätter.
På onsdag är det dags för tre av stallets hästar att starta på V86. Baharat är struken, men några smått intressanta bud finns.
Spot Bi (V86-4) är het och lite stressad. Till den här starten kommer jag tynga ner honom fram och hoppas det hjälper hästen att slappna av. Autostart är en klar fördel, det gäller bara att han kommer iväg från start så blir han mer lätthanterlig.
Det har inte blivit någon seger på ett tag, tycker du att han är mogen för det nu?
– När han fungerar kan han en hel del. Han har tränat bra inför det här, men jag vill gärna se en riktigt bra prestation innan jag vågar hoppas allt för mycket.

Två jättefina hästar
Sedan har du Scarpia i V86-5 som verkar ha bra form för dagen?
– Absolut, det tycker jag. Det blir intressant den dagen då han börjar engagera sig i tävlandet. Det är en jättekapabel häst, men han är försiktig av sig, precis som många hingstar kan vara då det inte faller ut på rätt sätt. Vi var nog lite för snälla mot honom ett tag då han var halvskör som unghäst, men senaste månaderna har vi tuffat till träningen och det känns som att hästen svarar bra på det.
Spår sju är det som gäller över kort distans. Vad kan man ha för förhoppningar?
– Det måste stämma under vägen för han är ingen raket från början. Blir det överpace så avslutar han säkert rejält, men därifrån till att vinna är steget stort.
Till sist har du Artemis i den sjätte avdelningen som har ett lopp i kroppen efter närmare ett halvårs tävlingsfrånvaro. Hur är läget med henne för dagen?
– Det är riktigt bra. Hon blev halt och det tog lång tid att hitta felet. Hästen känns väldigt laddad i träningen och tar hon loppen på rätt sätt så tror jag att hon kommer räcka riktigt långt bland de bästa stona i landet i år. Spåret den här gången gör att vi måste ha mer tur än våra konkurrenter, men jag tror hon kommer svara för en bra insats.
Det låter riktigt bra på den fronten. Är det din bästa chans i omgången?
– Ja, men det tycker jag. Det ska bli intressant att följa Artemis i år, det är en jättefin märr, avslutar Pettersson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.