Vad ska det bli av Lillebror Crowe?

301

lillebror

Petri Puro med sin gamla stjärna Commander Crowe. Foto av LARS JAKOBSSON

Commander Crowe blev en av världens bästa hästar. 
På lördag gör lillebrodern Master Crowe debut i V75. 
– Han gör alltid så gott han kan och är inte lat som Commander Crowe kunde vara, säger Petri Puro.

Halmstadtränaren Petri Puro står bakom en rad miljonärer i travet där Commander Crowe är i särklass med 34,3 miljoner kronor intjänat. 
Nu är det dags för världshästens lillebror att debutera i V75. Master Crowe har inlett karriären med sju segrar på nio starter och blir en av favoriterna i V75-3 på Åby. 
Liksom fallet var med Commander Crowe är det Petri Puro som fött upp och tränat från grunden. En lugnt tagen häst. 
Master Crowe inledde säsongen som sexåring på bästa sätt med en enkel seger från tillägg på nyårsdagen. 
– Det var på ett bra sätt han vann det loppet på. Det är alltid spännande att se hur de klarar vinterskoningen, men allt gick bra. Det lutar åt att kylan håller i sig och blir en bana med fruset under på Åby på lördag, säger Petri Puro.

En vågad jämförelse
Egentligen låter det sig inte göras. Halmstadtränaren ombeds ändå jämföra Mastern med Commandern. 
Commander Crowe inledde karriären med 23 raka segrar och utvecklades vidare när fransmannen Fabrice Souloy tog över träningen då hästen var sju år.
– Mamman Somack lämnade väldigt bra hingstar i alla fall. Så kan man säga. Alla hingstar eller valacker har varit riktigt fina tävlingshästar. Stona har varit lite vrånga. 
– Om man nu ska jämföra med brorsan så kan man säga att Commander Crowe faktiskt var lite lat och loj och lite oskärpt när han kom till ledningen i början. Många ville släppa till honom men han var lite lat och bromsade när han kom först. Den här är mera att han gör så gott han kan varje gång. Det är en väldig bra skalle på honom, säger Petri Puro.

”Med och slåss” 
Master Crowe står med sina 169 000 kronor intjänade bra inne i klass II i V75-debuten. Hingsten äger både styrka och speed. Läget är som det är…
– Det är lite illa med ett bakspår naturligtvis. Jag tycker att det är ett väldigt bra lopp också, med några riktigt bra hästar. Det är många som kan vara med och slåss om segern och jag hoppas att min kan vara en av dem. 
Petri Puro menar att Master Crowe är ett ”osynat kort”. Små mål finns uppsatta för våren och sommaren men en seger på V75 skulle förstås inte sitta fel med hästen han äger själv.
– Han är matchad i väldigt billiga gäng – jag tyckte att jag vill ha lite rutin på honom innan jag gick till V75. Men jag stressar inte med den här. Hur som helst är det en jättefin häst som verkligen kämpar och jag tror att han har förutsättningar att gå en bra bit till.
En bra bit…ända till gulddivisionen?
– Det vet man aldrig, det hoppas man förstås. Att han har något extra i sig tycker jag i alla fall.
Du har ytterligare en häst på V75. Go Green Pellini (V75-7) har fått tre lopp i sig efter frånvaro men ett sjundespår bakom bilen drar väl ner chanserna?
– Ja, och dessutom är inte tillräckligt snabb ut och kommer att tappa extra från start. Han måste ha rejält tempo för att kunna blanda sig i striden men är annars i riktigt fin form. Han har visat att han duger mot bra hästar och kan duga även på lördag bara han så att säga ”kommer in i matchen”.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.