Jenny R.G. vann Sto-SM igen

275

sto-sm

Hans Brunlöfs regerande svenska mästarinna för kallblod – Jenny R.G. – försvarade sin titel i Bollnäs. Men det satt hårt inne.
Både Orrbusan och Trippa Undan gjorde sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för favoriten, upploppet ner.

Bollnäs-amatören Hans Brunlöf och tioåriga Jenny R.G. tog programenligt hand om ledningen i Svenskt Mästerskap för ston 2013. Men favoriten fick slita för segern, till slut:
– Jag hade mycket att köra med, men jag kunde inte släppa av henne som jag ville på upploppet. Möjligtvis var det lite löst på innerspåret, kommenterade tränaren Hans Brunlöf, som av segerintervjun att döma hade förväntat sig en lite större segermarginal.
Det förväntade motbudet Nordvanja kom bort via galopp, tidigt i loppet. Segertiden för Jenny R.G. blev nu 1.25,3 över 2140 meter med bilstart. Tvåan Orrbusan förlorade bara med huvud och hals, men noterades för tiondelen sämre tid. Trea blev Trippa Undan. Förstapriset i sto- SM var 250 000 kronor.
En både makalös och överlägsen uppvisning blev det, i Hälsingehambon-Hambostinta, där det norska treåriga stoet Lannem Silje med Tor Wollebaek i sulkyn vann med många längder. Detta på det svårslagna nya svenska rekordet 1.26,2 över 2140 meter med voltstart!
Hälsinglands Treåringspris vanns av överraskningen Björs Frej med Håkan Skoglund i sulkyn (hästen tränas av amatören Annelie Lagergren).

Robert Okpu

Föregående artikelGrattis till "Lilleharry"!
Nästa artikelMelander tror på 2 av 5 i Sprintermästaren