Melander tror på 2 av 5 i Sprintermästaren

288

melander_sprintermastaren

Stefan Melanders rörelse, som han driver utanför Enköping tillsammans med sambon Catarina Lundström, har inte tagit hem Sprintermästaren sedan 2002, då Scarlet Knight vann.
På torsdag har de fem möjligheter!
– Men Nato Dream och Increased Workload är de som har lite segerchans av våra fem hästar, säger ”Tarzan”.

Stefan ”Tarzan” Melander låter ofta andra kuskar köra hans bästa hästar i stora sammanhang. Men i Sprintermästaren i år, har han valt att köra de bästa chanserna själv. I alla fall i försöken.
Kan du ranka era fem hästar inbördes?
– Nato Dream och Increased Workload har nog likvärdiga chanser, beroende på hur försöken och eventuellt finalen utvecklar sig. De två kan jag inte dela på. Och båda två känns som att det verkligen är på gång i träningsrundorna, hemma på gården. Men visst kan jag ranka hästarna i övrigt.
Så här säger Melander om torsdagens Sprintermästar-hästar från stallet.
Delad etta:
1 NATO DREAM (V64-2)
– Han är på gång, och han är bättre än han har visat hittills i sommar, men det har småstrulat för honom. Kan öppna hyfsat från start i alla fall. Vi har lite segerförhoppningar.
Delad etta:
7 INCREASED WORKLOAD (V64-3)
– Jag tycker att han kändes jättefin i Rättvik senast, då han satt fast bakom Noble Knight, med rubbet kvar. Jag har svårt att skilja på honom och Nato Dream. Lite segerförhoppningar här också.

Trea:
5 QUITE A FALL (V64-2)
– Han är fin och går bra hela tiden. Jag tror inte att han kan vinna Sprintermästaren, men jag tror faktiskt att han är bra nog att komma trea-fyra i en final, om han tar sig dit.

Fyra:
1 NEW YORK U.S. (V64-1)
– Han är rätt så bra, han har inte haft passande lägen så ofta på slutet. Han kan också öppna rätt så bra, han får försöka hänga med till en finalplats även om det blir tufft. Kantboll.

Femma:
9 FOOT ON THE GAS (V64-1)
– Det är en fin häst, men han räcker inte alls till mot de här hästarna. Han får helt enkelt hänga med som resesällskap, den här gången.
Vem är den bästa sprintern av de här hästarna?
– Det borde, normalt sett, vara Nato Dream.
Stefan Melander har vunnit Sprintermästaren i Halmstad två gånger tidigare, 2000 med Rydens Sensation (Jorma Kontio körde) och 2002 med Scarlet Knight (Melander körde själv).

Robert Okpu

Föregående artikelJenny R.G. vann Sto-SM igen
Nästa artikelAnders Svanstedt är redo!