Jeppe Juel bortlottad inför V86 Jägersro 13 augusti 2014

81

image-15

Han hade otur vid spårlottningen men är ändå förhoppningsfull.
Vi syftar på Jeppe Juel som under onsdagen gör resan från Ålborg till Jägersro med tre V86-hästar.
– Visst hade man hellre haft bättre lägen, men jag kommer med hästar i fin form och har långtifrån gett upp på förhand, säger den danske topptränaren.

Jeppe Juel har 35 hästar på träningslistan och placerar sig för dagen på en andraplats i den danska statistiken både gällande inkörda pengar och antalet segrar under 2014.
– Det har sett väldigt bra ut hela året. Kanske att vi tappat lite senaste veckorna, men så är det i denna bransch och snart nog har det vänt igen, förhoppningsvis redan under onsdagens tävlingar på Jägersro.
Och nog finns det chans till nya framgångar. Fyra hästar åker de drygt 40 milen med transporten där tre av dessa startar inom V86-spelet. Först ut är 8 Snappy Rose (V86-1) som galopperade i årsdebuten, men som därefter har visat kraftig uppåtform.
– Han gjorde det mycket bra senast, men tyvärr klantade kusken till det lite. Ett åttondespår bakom startbilen över kort distans är givetvis inte vad man hade önskat sig, men han är snabb ut och jag laddar vad som går för att försöka hitta ner i en så vettig position som möjligt. Jag är dock medveten om att det handlar om tufft motstånd och det är pengar som gäller i första hand. Men skulle det lösa sig maximalt och om vi får de rätta ryggarna är han kanske ändå inte helt borta och det blir barfota runt om som senast.
Därefter gäller 7 Sanina D.K. (V86-3) som visade 1.10-fart sista varvet vid trejeplatsen under Halmstads sprintermästarhelg varpå hon därefter har vunnit på Billund.
– Hon vann väldigt enkelt senast och det handlar faktiskt om en riktig topphäst som har skött sina jobb på ett fortsatt fint sätt inför denna start. Hon är ganska kvick från start, men även för hennes del gäller ett tråkigt startspår varifrån man måste ha en del tur. Jag har inte järnkoll på de svenska hästarna, men däremot vet jag att Razor Blade är riktigt bra, men han står ju nästan sämre till än vad vi gör. Hon gör sina bästa lopp barfota och tillåter banan blir det så.
11 More Than Enough (V86-7) gjorde sin senaste start just på Jägersro och då under Hugo Åbergs-kvällen. Vann det loppet gjorde Vici Lane och även om avslutningen fram till en fjärdeplats var rejäl så hade Juel hoppats på en än bättre placering.
– Givetvis var jag nöjd med honom då han noterade en fin tid, men kanske att han skulle ha slutat tvåa för att jag skulle ge högsta betyg. Han har skött sina jobb på ett fortsatt föredömligt sätt, men från spår elva ser det tufft ut. Kanske att medeldistans är hans bästa, men han klarar 2 640 meter utan problem och hålls bara tempot uppe så ökar givetvis chanserna. Han får liksom mina övriga tre V86-hästar ses som en outsider och det blir barfota fram igen.
Du har även 4 Thon till start i Jägersros femte lopp, kommentar om henne?
– Hon har glädjande nog fått ett lite bättre läge och henne har jag väldigt höga förväntningar på, både i denna start och framöver. Liksom tidigare blir det skor runt om.
Bästa chansen?
– Utan tvekan Thon och ska jag lyfta fram någon före övriga på V86 får det bli Salina D.K, men samtliga känns så pass fina för dagen att det trots allt är viss chans för samtliga, avslutar Jeppe Juel.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Åby 16 augusti 2014
Nästa artikelVeijo Heiskanen inför Åby Stora Pris 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.