Jim Oscarsson har köpt anrika gården Blädingeås

1205

Jim Oscarsson har köpt anrika gården Blädingeås

Solvallatränaren Jim Oscarsson har köpt anrika gården Blädingeås och blir inom kort Kalmartränare.
– Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger han.

Travfamiljen Oscarsson har släpat en hel del flyttkartonger det senaste decenniet. 2011 lämnades Eskilstuna för USA och efter två framgångsrika säsonger där gick flyttlasset tillbaka till Sverige. Här följde en kort sejour i Västsverige innan det bar iväg hem till Eskilstuna igen. De senaste åren har Solvalla varit hemmabanan och träningsverksamheten har varit stationerad till Julmyra och därefter Söderby Gård strax norr om Stockholm.
– Man har knappt hunnit packa upp, säger Jim Oscarsson med ett skratt när Kanal 75 når honom på måndagskvällen, en timme efter att hans fru Susanne meddelat på Facebook att de köpt gården Blädingeås i Alvesta i Småland.
– Vi har letat gård ända sedan vi kom hem från USA. Det har varit jättebra där vi har hyrt in oss, på Julmyra och nu på Söderby, men målet har varit att hitta en egen gård för att få till allt. Vi har ju fölmärrar och så också. Nu har vi hittat det vi har drömt om, säger Jim Oscarsson.
Legendariske travprofilen John-Erik ”Goya” Magnusson huserade tidigare på Blädingeås tillsammans med sin sambo Ann-Christin Lorentzon och det var där supertravaren Mack Lobell bodde efter att han köptes till Sverige.
– Det känns fantastiskt att få tag på en sådan gård. De har byggt upp den otroligt fint och vi måste tacka familjen Lorentzon för att vi har fått köpa. Det ska bli jäkligt häftigt det här, en nytändning! säger Jim Oscarsson.

Föregående artikelHandsome Brad drog innerspår bakom bilen
Nästa artikelNågon ringrost gick inte att skönja hos Caid Griff

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.