Joakim Lövgren inför Sweden Cup

156

Joakim Lövgren inför Sweden Cup

Hallå där…
… Jägersrotränaren Joakim Lövgren som tog karriärens största seger i Elitloppet 2011 och i helgen som bäst kan vinna ”Lilla Elitloppet” med formkortet Jairo.
– Det är inte dåligt det. Jag ser fram emot lördagen.

Bilderna är många på dig när du står uppflugen i ett torn framför publiken på Solvalla efter elitloppssegern med Brioni. En av dina härligaste stunder har du sagt.
– Ja, det var ett sådan där once in a liftetime-moment över det hela. Jag fånga in hela triumfens storhet när jag stod där. Det var en överväldigande känsla att vi grejade det, Brioni och jag. Det var så mycket förhoppningar och ambition som låg bakom i hela mitt stall, säger Joakim Lövgren.
Nu på lördag är det främst en Sweden Cup-start som gäller för ditt stall. Jairo bjöd på ren uppvisning senast på Solvalla och startar i det tredje försöket till ”Lilla Elitloppet” (Solvallas lopp 3).
– Det här är ett led i matchningen av Jairo och ett försök att göra honom till en topphäst. Eller en absolut elithäst då, för topphäst är han ju redan. Jag är jättenöjd med hans utveckling. Den här formen har vi aldrig sett honom i förut. Där han är nu med fräschet och form känns det spännande att prova honom mot de bättre och se hur han tar det.
Det måste vara en av landets formstarkaste hästar, baserat på intrycket man fick av honom i den senaste starten på Solvalla. Studsboll!
– Han har ju varit lite av en flummare som sprungit och småsovit i loppen. En häst jag matchat försiktigt och som vunnit många lopp men som ofta varit som en turist i loppen och tittat på de andra. Nu senast var han en häst som visste vad det gick ut på. Det var ett helt annat fokus och tryck i honom än det varit tidigare.
Ni hamnade i det tuffaste försöket av tre på lördagsförmiddagen. Ett lopp med fransyskan Billie de Montfort och Daniel Redéns Love Matters som toppar. Vad säger du om utsikterna att ens vinna uttagningen där det gäller att vara bland de tre bästa för att ta en finalplats?
– Det är det tuffaste heatet, det är sant. Så vi siktar först och främst in oss på att ta oss till final. Charrua Forlan är en annan bra häst som ju löpte jämna steg med Volstead senast. Så vi får ett bra svar redan i försöket om Jairo är mogen att utmana de här hästarna. Jairo är inne i sitt livs bästa trend men har ju bara gjort två lopp i guld hittills.
Jairo har varit bra på Sweden Cup-distansen 1609 meter men har gjort sina bästa lopp över längre distanser än så. Hur går funderationerna?
– Han har ju mestadels matchats på 2140 meter på grund av att han varit så seg från start. Han tar ingen ledning, och det är negativt. Numera tycker jag han faktiskt är lika bra på kort som medel. Vi ska försöka köra honom barfota redan i försöket, nu när det verkar bli så små marginaler.
Du är med på söndagen också med ett par hästar. Devs Daffodil är med i Fyraåringseliten för ston (V75-6) och fick innerspår bakom bilen över 1640 meter?
– Det är ett bra spår för henne som visat väldigt bra form från lite knepiga utgångslägen. Motståndet är väldigt bra. Skulle hon knipa en plats i det här gänget så har hon levt upp till våra förhoppningar.
I Lärlingseliten (lopp 6, utanför V75) kör stallets lärling Bernardo Grasso sexåriga Trecciadoro Rex som gör tredje starten i din regi.
– Hon gav ett bra formintryck senast då hon satt fast lite för länge och störtdök sista hundra meterna. Trecciadoro fick ett bra spår och är kvick ut så Bernardo kan själv välja hur han ska lägga upp det där. Det handlar om en speedkula som inte alls är ofarlig där. Barfota runt om, slutar Joakim Lövgren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 – Harper Hanovers lopp – lördagens största begivenhet
Nästa artikelDaniel Redén inför Elitloppet och V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.