Joakim Lövgren inför V75 Charlottenlund

155

Joakim Lövgren

Joakim Lövgren beger sig till Köpenhamn på söndag för att försöka vinna Copenhagen Cup.
Racing Mange är outsidern som är värd en större seger tycker tränaren.
– Alla tappra lopp och alla dåliga startspår han har haft – Mange är nog hästen i mitt stall under åren som fått minst betalt för sitt kunnande.

Med två veckor kvar till Elitloppet drabbar på söndag den äldre eliten samman på danska travbanan Charlottenlund i Copenhagen Cup, som går som V75-6.
Tio hästar samlas bakom bilen i medeldistansloppet där 375 000 danska kronor väntar på vinnaren.
Racing Mange har hunnit bli sex år men har inte gjort mer än 41 starter. Unghäststjärnan tjänade 700 000 kronor på andraplatsen i uppfödningslöpningen som tvååring. Efter det har det handlat om 150 000 kronor som mest intjänat i ett och samma lopp.
Fina 2,4 miljoner har det blivit på de här 41 starterna – men hästen har kapacitet för mer. Sommaren då hästen var tre blev det exempelvis dags att kliva åt sidan för en skada och pausa i åtta månader.
– Jag har haft hästar som tjänat mycket mer pengar som sexåringar som haft samma kunnande som Mange. Men det har liksom aldrig ”velat sig” med honom. Han har ofta haft stolpe ut som gjort att det tog lång tid innan han kom upp i guld.
– Han fick dålig utdelning i de stora unghästfinalerna och så där. Så vi får se om det vänder nu när han blivit äldre, säger Jägersrotränaren.

Cyber Lane favoriten
Söndag morgon rullar man från Malmö med en häst i form som under förra säsongen klev in i eliten på allvar med några riktigt fina lopp.
Johan Untersteiner ställer upp med Cyber Lane, favoriten i Copenhagen Cup. Petri Salmelas Makethemark är klar för Elitloppet men fick ett handikappande sjundespår. Ulf Stenströmers Handsome Brad ses på innern i loppet med mycket blågul ton.
– Han har ju mött Cyber Lane, Makethemark och Generaal Bianco i olika åldrar under sin karriär flera gånger tidigare. Sedan är det några utländska hästar som det är första gången han möter. Men det är inte så att det känns som att vi tävlar i olika divisioner utan det har att göra med positioner, flyt och dagsform. Det är mera sådant som avgör. I det här gänget tycker jag att han får ses som en outsider, sammanfattar Joakim Lövgren.

Laddar från start
Racing Mange är en liten häst med ett bra driv i steget. Startsnabb. Joakim Lövgren kör hästen barfota runt om som på slutet och laddar ordentligt i början.
Spets är extra mycket värt i Köpenhamn där banan mäter 950 meter i omkrets.
– Jag har en startsnabb häst som fått ett bra spår och just på Lunden är det viktigt att ha en bra position med det där korta upploppet. Det är ingen tvekan om att Cyber Lane vann lotten i spårtombolan med spåret innanför. Men sedan får vi köra om det också. Det viktigaste är nog att jag är open minded…det kan ske saker i loppet som är lite överraskande och då måste jag vara med på det i så fall.
Juan är bra över längre distanser och i V75-3 har du hittat ett lopp över tre kilometer igen. Femma senast i Olympiastayern på Åby över samma distans. Formen?
– Han har gått bra i varje start han gjort på slutet och håller formen. Det är nog bara att glömma loppet senast. Tre kilometer är nog bra åt honom men det blev ett lite märkligt lopp senast i V75. Vi som stod 40 meter hamnade 60 meter bakom på grund av en konkurrent. Ledaren vinnaren Whipped Eggs var väldigt bra då och man kan nog säga att det var en omöjlig uppgift för honom.
Ska Juan räknas med chans?
– Det tycker jag. Det är svårbedömt när alla kommer från olika håll och länder. Överhuvudtaget är det många fina lopp på söndag. Många internationella gäster med väldigt snygga rader. Ändring? Ja, Juan går barfota runt om den här gången.
V75-7 är ett försök i svenska klass II där stoet Nanny Mcphee startar med ett bakspår. Uppgiften?
– Hon fick en väldigt tuff uppgift den här gången, spår elva och det är många ”flygmaskiner” med. Lika nöjd som jag är med Racing Manges startspår – lika missnöjd är jag med hennes. Det ska till något extra för att hon ska komma in i matchen den här gången.

Fotnot: Första V75-start på söndag är klockan 15.00

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEftersnack V86: Månprinsen A.M. lekte hem genrepet
Nästa artikelErik Adielsson har valt häst i Elitloppet 2019

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.