Jokersystemet – Så här kommer du igång!

1622

Du har säkerligen hört talas om Jokersystemet. Men vet du faktiskt vad det är för något? I den här artikeln kommer vi gå igen det populära reduceringsverktyget och förklara vad det är för något, hur du kommer igång med det och om det är något som kommer att passa dig.

Vad är ett reduceringsverktyg?

Den första frågan vi måste svara på vad ett reduceringsverktyg är för något. Med hjälp av ett reduceringsverktyg kan du betala mer eller mindre för olika hästar som du har med på ditt system. Genom att värdesätta hästarnas chanser korrekt får du möjligheten att skapa fler möjliga vinstkombinationer jämfört med om du lämnar in klassiska system.

Vad är Jokersystemet?

Det finns flertalet olika verktyg som du kan använda för att reducera dina system. Jokersystemet är det mest populära av dessa och det naturliga exemplet för att förklara hur du kommer igång med att spela reducerat. Jokersystemet är en prenumerationstjänst som tillhandahålls av TR Media. Systemet kostar 89 kronor i månaden eller 1068 kronor om du köper en helårsprenumeration. Du tjänar alltså inget på att binda upp dig för ett helt år direkt.

Såhär kommer du igång med Jokersystemet:

  1. Det första steget för att komma igång med jokersystemet är att skapa ett konto och köpa en prenumeration. Prenumerationen köper du enkelt på trmedia.se.
  2. När du har aktiverat ditt konto loggar du in med dina kontouppgifter på jokersystemet.se:

Jokersystemet 4

När du loggat in möts du av följande skärm:

Jokersystemet 3

Här får du en bra överblick av kommande omgångar, och heta omgångar med adderade jackpotpengar.

För att börja bygga ditt system börjar du med att välja omgång. När det här skrivs ser vi att det är jackpot på V64. Omgången avgörs på Axevalla vilket alltid är spännande med tanke på det långa upploppet.

När vi klickar på Axevalla får vi börja bygga vårt system genom att ställa in några av de grundläggande förutsättningarna.

Jokersystemet 2

Här kan vi bland annat välja om vi bara vill spela för sex rätt och hur många gånger systemet ska lämnas in.

När det är klart klickar du på ”OK” och det är nu det roliga börjar. Du möts av bilden nedan och får börja välja ut de hästar som du är intresserad av.

jokersystemet 1

Det är på den här skärmen som du gör alla viktiga val och rankar hästarna enligt din egen viktning. Vi vill inte gå in på hur du ska ranka hästar eller optimala strategier för jokersystemet i den här artikeln. Men i korthet fungerar systembyggandet på följande sätt:

Du rankar varje lopp och tillskriver varje häst en vinstchans. Det görs med fördel genom bokstavssystemet. Du väljer helt enkelt hur många A-, B- och C-hästar som är med i loppet.

Du väljer sedan hur många hästar i varje lopp som ska vara med.

Sedan kommer reduceringen och det betyder att ställer upp vissa krav som ska infrias under omgången. Ett sådant krav kan exempelvis vara att åtminstone tre av dina A-hästar ska vinna.

Det betyder att om du har valt sex hästar i sista loppet och gjort en av dem till A-häst har du i praktiken spikat den om enbart två av dina A-hästar vunnit tidigare under omgången.

 

Hur vet jag om Jokersystemet är rätt för mig?

För att kunna dra maximal nytta av systemet krävs det en hel del. Och det finns viktiga saker att tänka på.

Det viktigaste är att du måste vara bekväm i din ranking av hästarna i loppen. Eftersom du väljer hur stor vikt du lägger vid hästar med hög vinstchans eller bra spelvärde, kommer ditt system till stor del vara beroende av hur duktig du är på att ranka loppen.

När du spelar traditionella system kan du få bra känsla för en häst som gör en stark värmning eller har ett intressant utrustningsbyte. Då kan du enkelt plocka med den på kupongen. Spelar du reducerat måste kunna bedöma hur bra chans den hästen faktiskt har och placera den på ett bra sätt i din rank.

Det andra du måste vara medveten om är att det är ganska komplicerat att spela reducerat. Potentialen blir större eftersom du får med mer möjliga vinstkombinationer. Men det krävs att du lägger ner mycket tid för att vänja dig vid programmet och viktningen av hästar vinstchanser. Är du villig att lägga ner tid och energi för att kunna bygga robusta travbongar är Jokersystemet ett bra alternativ. Men många av oss som spelar V75 på lördagarna gör det för att helt enkelt ha lite spänning igång. Vi är nöjda med att köpa en Harry eller bygga ett litet system baserat på det som Micke Nybrink och Jonas Noreen basunerar ut i diverse medier. Alternativt att vi ryggar de travtips som man kan läsa på sportsbetting-sajter som Tippat rakt av. Tillhör du den gruppen är det osannolikt att Jokersystemet passar dig.

 

 

Avslutningsvis

Jokersystemet och andra reduceringsverktyg är starka verktyg som gör att du kan ta ditt spelande till nästa nivå. Det är ett naturligt val för alla som vill få bättre förutsättningar. Men det är viktigt att du är medveten om att det krävs en rejäl insats för att du ska kunna bemästra programmet och spelteorin.

Föregående artikelEfter träningspasset var det tummen upp
Nästa artikel800 meter från mål kom en hare in

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.