Jonssons jättelöfte allvarligt skadad

37

travtips

Den treårige jättetalangen Tekno Jerven vann i imponerande stil i söndags och har visat fartresurser utöver det vanliga.
Men nu är den kallblodiga hingsten gaffelbandsskadad och missar årets stora mål Kriteriet.
– Han är gipsad och har fått kortison, så nu är det bara vila som gäller. Jag tror inte att det blir några fler lopp i år, säger ägaren och tränaren Alf Jonsson.

Tekno Jerven har vunnit fem lopp på elva starter och är obesegrad felfri. Han har visat upp väldiga fartresurser och är utan tvekan en av de bästa i kullen. I söndags vann han i imponerande stil ett lopp i Grand Slam 75 på Hagmyren. Detta trots att han galopperade bort mycket mark från början. I sulkyn satt Jimmy Jonsson men efter loppet blev Tekno Jerven halt.
– Den här gången fick jag vara glad i tolv sekunder. Tekno Jerven såg jättefin ut i själva loppet, men jag upptäckte direkt att hästen var halt när Jimmy vände upp honom efter mål, säger Alf Jonsson till Travronden.
– Vi lyste igenom honom i dag (måndag) och det är bristningar i övre gaffelbandsfästet i högra bakbenet. Han är gipsad och har fått kortison, så nu är det bara vila som gäller.
– Det är ingen jätteallvarlig skada, men ändå tillräckligt för att Kriteriet och sådant i år bara är att glömma. Jag tror inte det blir några fler lopp i år, men kanske kan han vara med i hingstpremieringen framåt hösten..

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.