Magnus Jakobsson klev på tisdagen in i en exklusiv klubb

52

Magnus Jakobsson klev på tisdagen in i en exklusiv klubb

2 000 segrar i sulkyn.
Magnus Jakobsson klev på tisdagen in i en exklusiv klubb av svenska kuskar.
– Det är skönt att inte det tar stopp, kan det lätt göra när det är sådana här jubileum på gång, kommenterade Jakobsson efter triumfen bakom hästen Jinx’em på Axevalla.

Nej, någon ”jinx” blev det sannerligen inte för Magnus Jakobsson då han styrde kosan mot Axevallas lunchtrav med 1 998 segrar på meritlistan.
Efter att ha segerdefilerat bakom Wellino Avenue i dagens inledande lopp så grep han chansen i första försöket genom att lotsa Jinx’em till bombsäker spetsviktoria.
– Vi provade barfota idag och det blev väldigt bra. Hästen var jättefin, mös Jakobsson sedan han blivit kusk nummer 40 i den svenska travhistorien att nå 2 000 segrar i sulkyn.
En bedrift som tog nästan 30 år från att värmlänningen vann sitt första lopp med Big Ebner 1990.

Anton Komet betydde mycket
På listan över större segrar med egentränade hästar märks triumfen med Anton Komet i Sverigeloppet 1999 och Global Kitten SM-guld för ston 2012. Som kusk var Jakobsson regissören bakom Ellings kriterieseger för kallblod 2009 och On Holds fullträff i Orebro Intn´l 2015.
Hästar och segrar som betytt lite extra?
– Anton Komets seger i Sverigeloppet betydde mycket. Global Patriot tog 20 segrar men fick bara göra 32 starter. Det var en mycket bra häst och Fossens Bonus är kvar i träning och har vunnit 21 segrar, men jag får passa på vilken häst som varit den bästa av alla bra jag fått köra, säger Jakobsson som av bara farten började marschen mot nästan tusental då han fullbordade ett hattrick med hästen Charlock Wiking i eftermiddagens sjunde lopp.

Föregående artikelJonssons jättelöfte allvarligt skadad
Nästa artikelOlympiatravet försvinner – eller får åtminstone ett nytt namn

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.