Jörgen Westholm inför V86 6 augusti 2014

77

image-8

På onsdag körs Victory Tillys lopp på Solvalla, där vinnaren får en fribiljett till Jubileumspokalen.
Ett lopp som Jörgen Westholm har siktat på med sin Time Machine, som imponerade stort i senaste starten.
– Det kan absolut bli en elithäst framöver, säger Westholm.

Det börjar dra ihop sig till miljonloppet Jubileumspokalen som körs på Solvalla den 20 augusti i samband med Extra V75. Ett femåringslopp som ser ut att bli något alldeles extra i hästväg. B.B.S.Sugarlight, Solvato, Jeppas Maxi är bara några av stjärnorna som ska vara med i det här mycket sevärda loppet. En annan som har siktat på Jubileumspokalen är Jörgen Westholm med sin Time Machine. Hästen var mycket bra redan i fjol då han radade upp segrarna och bland annat vann dubbelt i V75. Men det ser ut som att han har utvecklats och gått framåt ytterligare i år. Det har hittills blivit fem segrar på åtta starter och insatsen senast i V75 var femstjärnig. Tränare Westholm lämnade inget åt slumpen utan styrde resolut fram Time Machine utvändigt om ledaren efter sexhundra meter. Han krossade ledande October Kronos i god tid och gled undan till en imponerande seger på tiden 1.11,0/1640a.
– Det kändes i provstarten att han var grymt i ordning och då valde jag att köra ett offensivt upplägg. Det visade han att han tyckte om. Hästen var otroligt läcker, säger Jörgen Westholm.
– Han är så stor i kroppen att det har tagit tid att få honom genomtränad men det är en häst som har stor potential i sig och jag har höga förväntningar på honom framöver.
Är han rentav en av de värsta hästar du har tränat?
– Han kan bli en av dem om alla pusselbitar faller på plats. Om jag får honom hundraprocentigt som jag vill ha honom så kan det absolut bli en elithäst. Men då måste det till några procent till.

”Blir ett grymt race”
På onsdag startar Time Machine i Victory Tillys femåringslopp där vinnaren får en fribiljett till Jubileumspokalen. Det är ett lopp som Time Machine ska vara med i ändå, oavsett om han vinner eller inte.
– Vi har siktat på Jubileumspokalen hela sommaren och han har ju 5000 i startpoäng så det borde ju räcka för att komma med, menar Westholm.
– Jubileumspokalen kommer att bli ett grymt race med fantastiskt fina hästar. Det blir flera runner up som kommer med också, bland annat Jeppas Maxi, och det ska bli kul.

”Skor runt om den här gången”
Inför onsdagens start i V86-6, där Time Machine har spår fem bakom bilen, ligger dock Westholm lite smålågt vad det gäller vinstchansen. Han har även beslutat sig för att spara på racerbalansen till Jubileumspokalen.
– Man vill alltid vinna men han kommer att gå med skor runt om den här gången och det ser ut som att Standout får ledningen. Jag tror det blir svårt för mig att vinna men hästen känns fräsch och fin efter förra loppet.
– Vi får se var vi hamnar och det ser ut som att det kan bli ett svårkört lopp. Han är absolut inte borta på sin kapacitet och form men känslan är ändå att det kan bli svårt att slå Standout som ser ut att få ledningen, säger Jörgen Westholm som precis är hemkommen från USA där han har varit och sett Hambletonian på The Meadowlands och alla svenska framgångar i helgen.
– Det var fantastiskt kul att se så snabba och fina hästar. Det var häftigt och jag har inte varit där sedan Scarlet Knight vann Hambot. Trixton och Nuncio bjöd på en härlig duell och det var otroliga prestationer av båda hästarna. Det var även roligt att se det nya Meadowlands som de har byggt och vänt på banan. Det är lite nytänkande av banan med restauranger och nattklubbar och det var häftigt att man kunde sitta uppe på taket och se Manhattan i bakgrunden.
– Det såg dock ut att vara lite folk, även om den officiella publiksiffran var 20 000 personer, säger Westholm vars stall hittills i år närmar sig fem miljoner kronor i inkörda pengar och han ligger på 15:e plats i den allsvenska tränarligan.

Klarar sig undan branden
Jörgen Westholm har sin gård och verksamhet utanför Sala och just nu rasar en jättelik skogsbrand som sprider sig i Västmanland inte alldeles avlägset ifrån hans träningscamp. Den är mellan Sala och Surahammar och enligt uppgift är det den värsta branden i modern tid.
Är det något som påverkar din rörelse?
– Nej, branden är ungefär två mil från mitt stall och det drar sig åt andra hållet. Så peppar, peppar, klarar vi oss och vi känner oss lugna än så länge i alla fall. Vi får be till högre makter att det kommer regn snart.

Michael Carlsson

 

Föregående artikelNästagångare 5-6 augusti 2014
Nästa artikelSanity är tillbaka till V75 Dannero 9 augusti 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.