Kallblodsäventyr i Paris

24

kallblod i paris 2015

Jörgen Westholms Eldvin är en av fyra hästar som i februari åker till Frankrike för att försvara de svenska färgerna i de två ”kallblodslandskamperna” på Vincennes. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Det står nu klart vilka fyra hästar som i februari åker till Frankrike för att försvara de svenska färgerna i de årligen återkommande ”kallblodslandskamperna” på Vincennes.
– Vi ser fram emot ett väldigt spännande äventyr, säger tränaren Jörgen Westholm, vars Eldvin är en av de uttagna.

Eldvin, Cali Maks, Järvsö Björn och Ängskalla. Där har ni kvartetten med svenska kallblodshästar som är klara för de två kallblodsloppen på Vincennes i februari. De två förstnämnda kvalificerade sig från ett uttagningslopp i Gävle den 23 januari medan Järvsö Björn och Ängskalla var högst seedade bland övriga som anmält intresse.
– Jag tror att banan där nere kommer att passa min Eldvin perfekt, säger Jörgen Westholm och fortsätter:
– Han närmar sig formen, är alltid fin att resa med och är allmänt en tuffing.

”Fantastiskt arrangemang”
Förutom de svenska ekipagen har även fyra ekipage från vardera Finland och Norge kvalat in.
– Det ska bli spännande att se vad våra grannländer kommer med för motstånd, säger Jörgen Westholm, som tror att hans Eldvin har bra chanser. Även mot de övriga svenska hästarna.
– Järvsö Björn och Ängskalla är bra hästar, men de har inte startat på ett tag. Cali Maks är en kanonhäst, men med rätt resa vet jag att vi kan slå honom.
Har detta varit ett långsiktigt mål med Eldvin?
– Ja, sedan en tid tillbaka. Vi tyckte att det kunde vara passande för Eldvin att starta i Frankrike och sedan ser vi det som ett härligt äventyr också. Under flera år har det varit ett fantastiskt arrangemang kring loppen. Själv åker jag ner till Paris med tre av Eldvins delägare. Det ska bli jätteroligt.
Bägge loppen går över 2 100 meter autostart och har ett förstapris på ungefär 85 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.