Kallblodslandslaget snart klart

25

kallblodslandslaget

Det svenska kallblodslandslaget i Paris är klart till två fjärdedelar.
På söndagen kvalade Bollnäshästen Björs Frej och Smedsbo Faksen från Hudiksvall in till loppen som körs 19 och 23 februari på Vincennes.

För sextonde året i följd avgörs i mitten av februari två kallblodslopp på den franska nationalarenan Vincennes.
Kallblod från Sverige, Norge och Finland gör upp i två lopp och på söndagen gällde det att kvalvägen ta sig till Paris i ett uttagningslopp ingående i V64-omgången i Bollnäs.
Bollnäsamatören Annelie Lagergrens pappa Per-Gunnar Persson blev historisk vinnare av det första kallblodsloppet 2002 i Frankrike med hästen Lykketinder. Han vann då båda loppen i Paris med familjehästen.
Per-Gunnar Persson hjälper dottern Annelie Lagergren med hästarna och är bland annat delägare till Björs Frej som vann söndagens lopp tillsammans med Ulf Ohlsson:
Björs Frej satt sist varvet från mål men avslutade bra i spåren och lyftes in till en säker seger. Tvåa och klar för Paris även Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen som hade serverats ett lopp i rygg ledaren av Per Linderoth.
Sjuårige Björs Frej delade favoritskapet i loppet med Jörgen Westholms Eldvin som dock galopperade bort sina chanser i den sista kurvan.
Annelie Lagergren och Ulf Ohlsson segrade även med sexåriga stoet Björs Idun i ett av söndagens lopp och tog alltså en dubbelseger.

Repris med Björs Frej?
15 år efter Per-Gunnar Perssons framgångar på Vincennes åker familjen med en ny häst.
– Vi hoppas på en repris. Det är en fantastisk upplevelse att vara där nere och tävla på en sådan stor och fin bana, sa Per-Gunnar Persson i vinnarcirkeln efter Björs Frejs segerlopp.
Vilka två övriga två kallblod som får de återstående platserna avgörs via seedning. Kallblodsfolket har till 31 januari på sig att anmäla sitt intresse för loppen Prix des Trotteurs Sang-Froid och Prix des Pays Nordiques.

Föregående artikelVann 8,5 miljoner – tack vare reserv
Nästa artikelReuterskiöld Jr kung på galan

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.