Kallblodsracern får ny kusk på V75

37

v75

Kallblodsracern Tekno Odin får för första gången i karriären en annan kusk bakom sig än ”husse” Öystein Tjomsland.
I start nummer 80 hoppar Ulf Ohlsson upp bakom den åttafaldige miljonären.
– Jag tycker att det ser ut som en toppchans för Ohlsson, säger Tjomsland inför V75-starten på lördag.

Norske kallblodsstjärnan Tekno Odin har bara ett par mil till travbanan och V75-tävlingarna på Bergsåker på lördag.
Öystein Tjomsland öppnade filial på Wolmsta gård i Njurunda i Sundsvall under hösten och planerar att dela sin tid mellan Sverige och Sörlandet i södra Norge i fortsättningen.
En ensam vinnare med sju rätt kan få minst 49 miljoner kronor vid lördagens jackpot och frågan har under veckan varit om Tekno Odin är ett bra förslag till spik eller inte.
– Spik får andra spekulera om. Men jag tycker inte att folk ska spekulera om hästen är i form eller inte, för det är han. Jag körde ett intervalljobb i fredags på Wolmsta med Tekno Odin och han var både
pigg och glad och spänstig. För mig kändes det som att han har riktigt bra form, säger Öystein Tjomsland.

”Följer med i tv”
Tekno Odin har 51 segrar på 79 starter i karriären och har tjänat 8,4 miljoner kronor. I start nummer 80 körs hästen för första gången av någon annan än Öystein Tjomsland.
Ulf Ohlsson var norrmannens förstaval av kusk nu när han tvingades kliva åt sidan på grund av en kortare avstängning.
– Ulf är en av de allra bästa och har en körstil som passar mina hästar. Själv kommer jag inte att vara på plats på lördag eftersom jag passar på att ta en vecka på Kanarieöarna. Vi åker söndag och jag följer självfallet med i tv hur det går.

Taktiken underordnad
Klarast lysande stjärnan i kallblodsloppet, V75-2, på lördag är också utan tvekan sjuårige Tekno Odin. Uppgiften blir att hämta in 40 meter i ett lopp över medeldistans.
– Ohlsson får skaffa sig en så bra position som möjligt från start och sedan hoppas på lite tempo. Hästen är i alla fall lika bra bakifrån som han är från ledningen. Jag har sett spekulationer om att han inte är lika bra bakifrån men det är bara ”tull” alltså.
Ulf Ohlsson behöver inte låsa sig vid någon speciell taktik utan kan välja mellan att sitta i kön ett tag eller köra fram i ett tidigt skede av loppet, menar Tjomsland.
– Spets, dödens eller ett lopp på väntan. Hästen är allround. De lopp han tappat i är över 1600 meter då han blivit hängande i spåren. Sådana gånger är man helt chanslöst när vinnaren går en 19-tid.
Tekno Odin stod för en makalös insats i Nordiskt Mästerskap i Åbo i slutet av augusti och har gjort fyra starter efter det. Var står han formmässigt tror du?
– I Finland och hade han ju en superform och det är klart att det är en bit dit. Som det kändes i fredagsjobbet och senast i Bollnäs då han vann på en bra tid ska formen vara riktigt bra ändå, Precis som i fjol efter Nordiskt Mästerskap var han trött när han kom hem efter den långa resan. Efter några starter var han lite sliten och behandlades. Nu känns det som att han är väldigt på väg upp igen i form. Han går med fyra aluminiusmskor som senast.
Vissa hästar brukar prestera bättre i någon start när de får nya kuskar bakom sig. Tror du på Ulf Ohlsson-effekt på lördag?
– Nej, inte just i det fallet. Ohlsson är bra men jag tror inte att det har någon effekt med en ny kusk på den här. Hästen har fightinghjärtat kvar ännu och gör alltid bra insatser oavsett kusk.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.