Kallprat om väder och juletider

291

felicia_johanneson

Nu var det nästan en halv evighet sedan jag bloggade här. Travet tog sig liksom en liten paus från mitt liv och ligger la fortfarande lite på hyllan. Det blev så kallt och mörkt så jag orkade inte ta mig iväg. Dessutom blev min depression och ångest enorm pga händelser inom släkten som jag av vissa skäl inte vågar skriva någonting om här, även om jag mer än gärna vill.

Har nu gått och skaffat mig en fruktansvärt fin pojkvän också. Han kan ingenting om trav men har fått med honom till Åby två gånger nu. Första gången vi va där så spelade vi V5 för 8kr och fick alla fel… Andra gången vi va där spelade vi V5 för 16kr och vi fick alla rätt utom i lopp 4… Hade vi fått in den(en skräll) hade vi vunnit 4-5.000kr. Hästen vi spelat på kom tvåa i det loppet. Men vi ger inte upp här! Nej, nej… Vi ska dit och spela fler gånger. Garanterat! Saknar dock gamla stallbacken på Åby… Där både jag och mamma sprang som små. Det va så mysigt, en sådan härlig atmosfär liksom. Den nya ”stallbacken” är jättefin, modern och fräsch men jag tror inte att alla hästar pallar med det. Det är inte så himla stort och vart man än är så är man liksom mitt i smeten. Jag vet att min förra häst, Frida, hade garanterat inte pallat det.

Igår va det första advent också men det finns ingen större jul-feeling här inte. Det ska inte vara 9 plus utomhus 1 december. Det är liksom inte okej. Det ska vara kallt och äckligt… Frost och is. Skulle inte förvåna mig om alla årstider förvrängdes. Är vi inte lite på väg mot det redan nu? Jag menar, snö in i maj som det va i år, 9 grader i december. Nej… Inte OK. Inte OK alls. Haha, så lustigt… Vi svenskar klagar alltid på vädret. Är det varmt så vill vi ha kallt, är det kallt vill vi ha varmt… Vi kan liksom aldrig nöja oss. Jag är själv sådan. Under sommaren vill jag ha vinter och vice versa.

Nu ska jag inte kallprata om vädret mer utan ska avsluta denna uppdatering med att jag hoppas att ni alla mår bra och hade en trevlig första advent. Snart är det jul också. För vissa den bästa och för andra den värsta tiden på året. Trots att jag bara har min mamma att fira jul med så älskar jag julen. Så mycket att vara tacksam över. Paket och julmat i överflöd är inget krav utan huvudsaken är att mysnivån är på topp och att man är med sina älskade.

Ta hand om er i kylan!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V64 Söndag: …och från skogen kommer Lotta
Nästa artikelFem tippar V75 Vermo, Finland 7 december 2013